BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Pençe-Kilit'in detaylarını paylaştı! Bakan Hulusi Akar: İki gece aynı yerde yatamıyorlar

AK Parti MYK toplantısı için parti genel merkezine gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, 178 gündür süren operasyonlarda 371 teröristinin etkisiz hale getirildiğini aktardı, 'Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerin elebaşları iki gece aynı yerde yatamıyorlar' dedi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti MYK öncesi genel merkez girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Pençe-Kilit Operasyonu'nda gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Bakan Akar, şunları kaydetti;

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız var onlara acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemi, terörü yerinde kaynağında yok etmek stratejisine dayalı olarak ve artan bir tempoda taarruzi bir anlayışla devam edecek. İnşallah son teröristi etkisiz hale getirene kadar devam edecek.

Girilemez denilen yerlere Mehmetçik girdi

Daha önce yıllarca teröristler tarafından kullanılan barınaklar, sığınaklar, sözde karargahlar var. Bunların hepsi teröristlerin başına yıkıldı yıkılıyor. Bunların hepsi tek tek temizlendi temizleniyor.  Daha önceden girilemez, çıkılamaz diye bir anlayış vardı. Mehmetçik çok şükür bütün girilemez denen yerlere girdi, çıkılamaz denen yerlerden çıktı. Bu mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyor.

"Elebaşları iki gece aynı yerde yatamıyorlar"

Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerin elebaşları iki gece aynı yerde yatamıyorlar. Teröristlerin elebaşları bunu anladılar. Teröristler hiç bir gelecekleri olmadığını görmeleri lazım. Türk adaletine sığınmaktan başka çareleri yok. Mücadelemiz yoğun bir şekilde sürüyor. Pençe-Kilit'te mücadelemiz yoğun bir şekilde deva ediyor. 178. günündeyiz bugün.

400'den fazla sığınak, mağara tek tek Mehmetçik tarafından temizlendi. 2000'den fazla da mayın ve el yapımı patlayıcı, alçakça yerleştirilmiş patlayıcılar tespit edildi ve bunlar imha edildi. Bu manada Mehmetçik büyük bir mücadele veriyor. Biz asil milletimizi, Kürdü ile Türkü ile 85 milyon vatandaşımızı bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız.

"Fazla olduğunu söyleyebiliriz"

Bu manada çalışmalarımızı sürdürüyoruz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele sürecek. Pençe-Kilit Operasyonunda şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi. Bu devam edecek. Arazinin yapısı çok sert olması nedeniyle birçok teröristin cesedine de müteakip operasyonlarda rastlıyoruz. Bu rakamın 371'den fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İranlı mimara Türkiye'de ilginç siparişler! Gülerek anlattı: Yatak odasına kafes istedi
Foto Galeri İranlı mimara Türkiye'de ilginç siparişler! Gülerek anlattı: Yatak odasına kafes istedi Galeriye Gözat