BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  POLİTİKA

Muhalefet 'itiraf ve tehdit' dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hatay' yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay ile ilgili sözlerini "oy yoksa hizmet yok" diye gören muhalefete yanıt verdi. Hükümet olarak hangi partiden olmaksızın belediyelere bütçeden aldıkları payı gönderdiklerini belirten Erdoğan, "Muhalefetin elindeki şehirlerde normalde belediyelerin yapması gereken yatırımları bakanlıklarımıza bağlı kurumlar ile hayata geçirdik." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" sözleri tartışma konusu oldu.

Kimi muhalefet partileri, bu açıklamaları seçim öncesi seçmene tehdit olarak yorumladı. "Seçilmedi diye bilerek yardım etmediler" suçlamasına AK Parti kurmayları, tepki gösterdi.

"Hangi partiden olduklarına bakmaksızın belediyelere bütçeden aldıkları payı gönderiyoruz"

Muhalefetin hedef aldığı Erdoğan, suçlamalara Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde yanıt verdi.

Bunun dışındaki her tartışmayı, her kavgayı, her lafı vakit kaybı, enerji israfı olarak gördüklerini her fırsatta tekrarladıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi birileri çıkmış Hatay'daki aday tanıtım toplantımızda söylediğimiz, hükümetle yerel yönetimlerin işbirliğinin önemine işaret ettiğimiz ifadelerin üzerinde tepiniyor. Halbuki yıllardır şu hakikati sürekli kamuoyunun dikkatine getiriyoruz. Hükümet olarak biz hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz. Hatta plana ve projeye dayalı, hakikaten yapacaklarını gördüğümüz yatırımlar için borçlanma izinlerini de veriyoruz. Bunlarla da kalmadık, muhalefetin elindeki şehirlerde normalde belediyelerin yapması gereken yatırımların önemli bir kısmını sırf vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımız eliyle yine biz hayata geçirdik. Aksini iddia eden kendi eksiğini, kendi beceriksizliğini bizim üzerimizden örtmeye çalışıyor demektir. Ellerindeki onca kaynağa rağmen hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerinin sorunu ise en hafif tabiriyle basiretsizliktir."

"Tek sebebi beceriksizlik"

Bu belediyeleri yönetenlerin gözü ve gönlü başka yerde olduğu için şehirlerini ihmal ve hatta istismar ettiklerini belirten Erdoğan, "Buradan bir kez daha altını çizerek tekrar ediyorum, İstanbul'undan İzmir'ine, Ankara'sından Hatay'ına muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettikleri hizmeti kazandıramadıkları için, bunun tek sebebi nedir biliyor musunuz, beceriksizlik, iş bilmezlik, başka hesaplar peşinde koşmaları." dedi.

"Cumhuriyet tarihinin en ileri seviyesine getirdik"

Kendilerine oy vermeyenlere hizmet götürmeyeceklerini bizzat kendi ağızlarıyla ikrar edenlerin son çırpınışlarını milletin ibretle takip ettiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte bunun için biz ne diyoruz? Gerçek belediyecilik diyoruz. Her anında, hep yanında, bu şekilde belediyeciliği yapacağız. 'Türkiye Yüzyılı şehirleri' diyoruz. Bunları söylerken kendi eksiklerimizi inkar mı ediyoruz? Elbette etmiyoruz. Türkiye'nin içinden geçtiği bunca badirenin altından kalkarken söz verip geciktirdiğimiz, tespit ettiğimiz ama gereğini yapmakta yeteri kadar hızlı davranamadığımız hususlar mutlaka vardır. Ama milletimiz şahittir ki önümüze kurulan tüm tuzaklara rağmen gece gündüz çalışarak eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan sosyal desteklere ülkemizi Cumhuriyet tarihinin en ileri seviyesine getirdik."