BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çağlayan Adliyesi'ne silahlı saldırıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne saldırı girişiminde bulunan 2 saldırganın ölü olarak ele geçirilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Terör saldırısında yaralananlardan birinin hayatını kaybettiğini bildiren Erdoğan, "Türkiye hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleri ve destekçileriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" dedi.

Abone ol

İstanbul'da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları belirlenen 2 saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Saldırıda 1 vatandaş hayatını kaybederken, 3’ü polis 5 kişi yaralandı. 

Olaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Yaralılardan biri hakka yürümüştür"

"Terör saldırısı dolayısıyla adalet camiamıza ve halkımıza geçmiş olsun diliyorum. Zamanında müdahale ile hain saldırıyı bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Biri kadın diğeri erkek 2 terörist alçak emellerine ulaşamadan görevli polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye ayrım yapmadan terör örgütleri ve destekçileriyle kararlı mücadelesini sürdürecektir. Bu arada yaralılardan bir tanesi hakka yürümüştür, Allah'tan rahmet diliyorum."