BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  POLİTİKA

Mecliste 1. Özür Muharebesi

DTP'li Özçelik, özür için katliamları örnek verdi Meclis birbirine girdi. Her iki grubun milletvekilleri yumrukları sıktı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde DTP’li Osman Özçelik, Ermenilerden “özür” kampanyası ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın soykırımı kendileri yaptı ki her halde özür diliyorlar “açıklamalarını hatırlatarak, yaptığı konuşma tansiyonu yükseltti.

Yaşanan diyaloglar şöyle:

DTP’li Özçelik: Ne yazık ki 1915’te Kürtlerin tutanaklarda yine bilinmeyen bir dille söyleyeceğim Milli Eğitim Bakanımızın ana dilidir, (Kürtçe) Ermeni kıyımı dedikleri olaylarda padişahın Kürtlerden oluşturduğu çoğunlukla çapulculardan oluşan bugünkü korucu birliklerine benzer Hamidiye Alayları eliyle birçok Ermeni katledildi. Çapulcular ve jandarma eliyle çoğu zaman kitlesel bazı öldürmeler de oldu. Çoğu zaman Ermeni insanlar sıraya konuyor ve göğsüne sıkılıyor.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil: Bunun bütçeyle ilgisi yok. Ayrıca beraber olduğunuz topluma da iftira vardır burada. Dedenize de iftira ediyorsunuz.

Özçelik: O insanlardan özür diliyorum, hiçbir suçum olmadığı halde.

Pakdil: Bu hususta sizi kınıyorum.

Özçelik: Bunlar yaşanan şeylerdir, ben yaşadıklarımı anlatıyorum.

AKP’liler: Senin baban yapmış olabilir. Yazıklar olsun.

Pakdil: Bu kürsü aziz milletimize iftira etme yeri değildir. Bunu herkes böylece bilsin.

DTP’li Sırrı Sakık: Maraş milletvekilisin, unutma. Önce bir adam ol adam. Maraş katliamını da mı unuttunuz?

Sakık’ın sözleri üzerine, AKP’li Bayram Özçelik’in DTP sıralarına yürüdü. DTP’li Kaplan ise Sakık’ı geriye iterek üzerlerine gelen AKP’lilere doğru yürüdü. Birbirlerinin üzerine yürüyen DTP’li Kaplan ve AKP’li Özçelik’in yumrukları son anda önlendi.

’ANAYURT OTELİ’ KİTABI

MHP grubu adına konuşan Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, ilköğretimde öğrencilere tavsiye edilen 100 temel eser listesini eleştirerek, “Bakan’a (Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik) soruyorum ’Anayurt Oteli’kitabını, kızıyla birlikte yüksek sesle okuyabilir mi? Buna benim terbiyem müsaade etmez. Lütfen şu ’Anayurt Oteli’ni bir okuyun” dedi.

Vatan