BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  EKONOMİ

HSBCde şüpheli ölüm

HSBC bankasının yönetim kurulu üyesi ve sigorta bölümünde Türkiye birimi sorumlusu Christen Schnor ölü bulundu.

Abone ol Krizdeki HSBC bankasının yönetim kurulu üyesi ve sigorta bölümünde Türkiye birimi sorumlusu Christen Schnor, Londra'daki bir otelde kemerinden asılmış bir şekilde bulundu.

HSBC bankasının yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda banka sigortasının Türkiye birimi başkanı Christen Schnor Londra'daki beş yıldızlı bir otel odasında kemeriyle asılmış bir vaziyette ölü bulundu. Ancak olay hala gizemini koruyor. Danimarka doğumlu bankacı Christen Schnor beş yıldızlı Carlton Tower Hotel'in suit odasında çıplak, pantolon kemeriyle asılmış bulundu.

Odada Danca yazılmış bir mektup da bulundu. Londra'da HSBC'nin merkez binasında görev yapan 49 yaşındaki bankacı Schnor, kaldığı otelin yakınında eşi ve iki çocuğunun kalması için geceliği 390 sterlinden bir apartman dairesi kiralamıştı. Schnor'un eve iş götürmemek için otelde kaldığı tahmin ediliyor.

Bankacı Schnor'un yakın bir arkadaşı ölüm sonrası yaptığı açıklamada, "Christen sakin bir adamdı, son dönemde baskı altında olduğunu gösteren bir davranış sergilemedi. Her zaman çok çalışkan, işine hakim ve düzenli bir bankacıydı" dedi. Christen Schnor HSBC'nin Sigorta Grup Başkanlığı görevini yürütüyordu. HSBC sigortanın Türkiye, İngiltere, Ortadoğu ve Malta birimi 49 yaşındaki bankacıya bağlı çalışıyordu.