BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,17
ALTIN 2.469,72
HABER /  SPOR

Bu kadar yanlı hakem olur mu?

Derbiye damgasını vuran hakem Cüneyt Çakır oldu. Bakın futbol yorumcuları maçı yöneten hakem için neler söylediler?

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman

İlk yarının son derbisinde Galatasaray Beşiktaş'ı 4-2 yendi. Futbol yorumcularına göre; maça hakem Cüneyt Çakır damgasını vurdu. Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın hakem Cüneyt Çakır'a veryansın etti.

DEMİRÖREN BURNUNDAN SOLUYORDU

Maçın ardından kameralar karşısına geçen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in sinirli hali belli oluyordu. "Öncelikle Galatasaray'ı tebrik ediyorum" diyen Demirören "gereklı açıklamayı Perşembe günü yapacağım" dedi. 

Ama maçın hakemine çok sinirlendiğini de "Son haftalardaki tüm maçlarda, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarında boy gösteren hakem hataları çok düşündürücü" sözleriyle dile getirdi.

YÖNETİCİLER HAKEMİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

Demirören, "Maç biter bitmez 4 Beşiktaş yöneticinin hakemin üzerine yürüdü. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise "Az bile yaptılar" cevabını verdi.
 

TÜM DÜDÜKLERİ GALATASARAY İÇİN ÇALDI

Sergen Yalçın "böyle bir derbi maçı yöneten hakem ilk kez görüyorum" diye başladı ve şöyle devam etti:

"Her bir düdüğünü Galatasaray için kullanır mı bir hakem? Geceye damgasını vuran Cüneyt Çakır'dı. Aslında ligin ilk yarısına damgasını vuran hakemlerdi. Bu maçta da hakem Beşiktaş'ın aleyhine elinden geleni yaptı. Delgadoyu'da haybeye oyundan attı. Delgado orada ona bir şey anlatmaya çalışıyordu. Oyunla ilgili konuşmak gerekirse Beşiktaş'ın yabancı oyuncularının çok kötü olduğunu düşünüyorum."

O KADAR ÇOK KART GÖSTERMEDİ Kİ

Rıdvan Dilmen de Sergen'e katıldığını belirtti ve şunları söyledi:
"Ben de Delgado'nun haksız şekilde atıldığını düşünüyorum. Birinci golün faul olması lazım, penaltı soru işareti, Delgadoyu haksız yere attı. O kadar çok kartı göstermedi ki... Hakemin etkisi var ama Galatasaray'ın daha fazla pozisyonu var."

HOLOSKO BOŞUNA PENALTI GÖRDÜ

Hakan Ünsal ise hocaların taktiksel hatalar yaptığını söyledi. "Maçı birbirine ikram eden hocalara Cüneyt Çakır da eklenince böyle bir sonuç ortaya çıktı. Galatasaray Çakır olmadan da kazanabilirdi. Holosko pozisyonu tam önümde meydana geldi. Boşuna bir penaltıydı. Holosko Çakır'a masumane bir şey anlatlaya çalışıyordu. Türkçe bilmemesi ona pahalıya mal oldu.

DELGADO NASIL SARI KART GÖRDÜ?

Maçta kendisine "bana sarı kart göster" işareti yaptığını sanan Delgado'ya maçın hakemi Cüneyt Çakır ikinci kez sarı kartını çıkararak onu oyundan attı. Ancak Delgado "öyle dememiştim" dedi.

Delgado şunları söyledi:

"Hoca bana ilk faulümde sarı kart verdi. Sonra ikinci yarıda 10 saniye içinde iki kez faul yapıldı. Ben ikincisinde kesinlikle sarı kart istemedim. Bana neden ilk faulümde sarı kart verdin dedim. Baros'a kart istemedim. Ben İngilizce olarak söyledim, sanırım hakem duymadı duysa göstermezdi. Bu hareket rakip için yapılsa sarı kart ama ben öyle yapmadım."