BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL

İşte özür diliyorum gerçeği

"Özür diliyorum" kampanyası Türkler'in tarihi öğrenmesine vesile oldu. Açılan bir toplu mezardan çıkan gerçek...

Abone ol

İNTERNETHABER


Yeni bir aydın hareketi olarak başlatılan "özür diliyorum" kampanyası Türkiye'nin gündemine oturdu. Başbakandan Genelkurmay’a kadar birçok kurumun tepkisini çekti. Birçok karşı kampanya başlatıldı.

 

Peki Türkler Ermeniler’i gerçekten katletti mi? Bu sorunun cevabını gerçek tarihçiler Ruhat Mengi’nin hazırladığı “Her Açıdan” programında yanıtladı. Tarihin tamamen saptırıldığını, gerçeklerin tam tersi olduğunu söylediler.  


TOPLU MEZARLARDAN ERMENİ DEĞİL, TÜRK ÇIKTI

Ermeni Lobisi Türkler Ermenileri katletti diyor ama gerçekler tam tersi. Toplu mezarlardan Türk'ler çıkıyor?

-Sarıkamış faciasında Ermeni rolü

-Ermeniler 30 bin Vanlı'yı nasıl katletti

-Toplu mezarlardaki Türk izleri

Ermenilerin katlettiği Türkler’in mezarlarını araştıran Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkiler Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu'nun açıklamalarını okumak için tıklayınız...

Mengi’nin programına Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi Uzmanı Prof. Dr Nurşen Mazıcı, Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu,  Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkiler Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, ve soykırım iddiasını 20 yıldır araştıran Azeri kökenli tarih araştırmacısı Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Aygün Attar’ katıldı.

 

 İlk sözü Nurşen Mazıcı aldı ve sözlerine “ben Gül’ün  futbol maçı izlemek için Sarkisyan’ın davetini kabul etmesi gerektiğini söylemiştim. O zaman Sayın Gül'e "gidin, Türkiye barbar olarak görülüyor" dedim diye başladı.

 

ERMENİLERİN 523 BİN MÜSLÜMANI ÖLDÜRDÜK İTİRAFI

İmza kampanyası başlatanların bu konuda yazılmış tek satır kitapları olmadığı gibi uzmanlıkları da olmadığının altını çizerek konuşmasına devam etti: “Bu bireysel bir şey. Üzüntülerimizi dile getiriyoruz diyorlar. Doğrudur tehcir sıralarında birçok Ermeni ölmüştür. Bunlar için hepimiz üzgünüz. Ama daha tehcir başlamadan ABD kaynaklarından  aldığımız ve kendi ifadelerinin olduğu kaynaklara  göre 200 bin Ermeni “biz bu savaşa  katıldık ve Ruslar’ın yanında yer aldık. Fransızlar’ın yanında yer aldık. Çok sayıda Türk'ü, düşmanı öldürdük" diye ifadeleri var. New York Times'ın rakamına göre 523 bin öldürdükleri Müslüman Türk ve Kürt var.

 

KEZBAN HATEMİ VE ADALET AĞAOĞLU HAKKINDAKİ GERÇEKLER

Soykırım iddiasını 20 yıldır araştıran Azeri kökenli tarih araştırmacısı Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Aygün Attar Adalet Ağaoğlu ve Kezban Hatemi hakkında bilinmeyen gerçekleri açıkladı.

İkisinin de Azeri kökenli olduğunu söyleyen Attar nasıl oldu da Hocalı katliamını görmezden gelip o bildiriye imza attığını sordu.

Hatemi ve Ağaoğlu hakkındaki gerçekleri okumak için tıklayınız...

DOĞU İŞGAL ALTINDA, OSMANLI NASIL KESECEK?

Daha tehcir başlamadan Sarıkamış'taki yenilgiden sonra Ruslar Doğu'yu işgal etti. 1916'ya kadar işgal sürecektir. Osmanlı'nın orada gücü yok. Gücünüzün olmadığı bir yerde de birilerini asıp kesmeniz mümkün değil. Van'daki olaylar bilinir Ermeni teröristler müslüman halkını öldürmüşler. Bunu da kendileri ifade ediyorlar. Bu Osmanlı'da bireysel bir suçtur. Kaldı ki bir eylemin suç olduğuna mahkemeler karar verir.  


MALTA MAHKEMESİ “DELİL YOK” DEDİ

O dönemde biliyorsunuz İttihatçılar yurtdışına kaçınca onlar hakkında Hürriyet ve İtilaf fırkasının başlattığı divanı harpte 600'ün üzerinde İttihatçı yargılanmış, bazıları haksız yere idama da çarptırılmıştır.


İngilizler bunun ucunu bırakmamıştır. Ne yaptılar davayı İstanbul'dan toplayıp Malta'ya götürdüler. Amerika'ya sordular ‘elinizde delil var mı?’ diye. Amerika "Elimde kasıtlı yapıldığına ilişkin delil yok" dedi. Ve oradaki kraliyet savcısı yeterince delil bulamadığı ve “bu karşılıklı bir katliamdır” dediği için serbest bırakıldılar Bu iki mahkeme kararıyla sorun o dönemde bitmiştir zaten...


EN SAĞLAM BELGE: GÜMRÜ ANLAŞMASI

Birinci elden en sağlam belgeler anlaşmalardır. Ankara ve Ermenistan arasında 1920'de imzalanan Gümrü Anlaşmasına baktığınızda orada bile söylüyorlar: "Emperyalistlerle işbirliği yapıp bu saldırıları gerçekleştirdik. Bir daha yapmayacağız ve Ruslar'la işbirliği yapıp da müslümanları Ermenistan'a sokmayacağız" diyorlar. Altında da 3 tane Ermeni bakanın imzası var.

 

TEHCİR’E KARAR VEREN PAŞALARIN HEPSİNİ ERMENİLER ÖLDÜRDÜ

Tehcir yani sevk-i iskan kanunu da Osmanlı'nın kendi iradesiyle aldığı bir karar değil. Alman militarizminin cezasını her üç paşa da çekti. Talat Paşa da, Sait Halim Paşa da, Cemal Paşa da Ermeni teröristler tarafından öldürüldü. Bireysel suç çektilerse bedelini fazlasıyla ödediler zaten.

 

ERMENİLERİN HOCALI SOYKIRIMI

Zaten bu soykırımdır demeye en son Ermenilerin hakkı vardır. Savaş sırasında yaşananları bir yana bırakacaksak bunlar 1992’de Hocalı’da  1 milyondan fazla insanı yerinden ettiler, çoğunu da katlettiler. Önce onu dile getirmeniz gerekiyor.

 

ERMENİ BASINI: GÜL SOYKIRIMI KABUL ETSİN

Bu kampanya böyle devam ederken, Ermeni basını önce haber olarak verdi. Ama bir süre sonra Ermenistan’da 300 tane aydın “Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin düzelmesini istiyorsa Cumhurbaşkanı Gül’ün bu ispatlanmış olan bu soykırımı kabul etmesi gerekir” diye bir bildiri yayınladılar.

 

İMZA KAMPANYASI NEDEN BAŞLATILDI?

Gül’ün Ermenistan’a gitmesiyle başlayan durum Ermeni lobisini rahatsız etti. Eğer Türkiye ile Ermenistan ilişkileri iyi giderse, bu durum, bunu ticarileştiren Ermeni lobisinin işine gelmeyeceği için bu imza kampanyası başlatıldı..

 

TERÖR, TANIMA, TAZMİNAT VE TOPRAK İSTİYORLAR

4T devam ediyor: Birincisi terördü. Asala’yla önce dünyanın gündemine oturmak için diplomatlarımızı öldürdüler. Bu özür dileyenler mesela bizim diplomatlarımız için üzülmüyorlar
İkincisi tanıma… Soykırımın tanınmasını istiyorlar.

Üçüncüsü tazminat

Dördüncüsü de toprak… Türkiye’nin 16 ilini batı Ermenistan olarak görüyor ve orayı talep ediyorlar

TARİHÇİLERİN DEĞİL, PAMUK’UN SÖZÜNE BAKIYORLAR

2005 yılında bu soykırım tasarısı kongreye geldiğinde ben de oradaydım. Soykırım iddiaları gündeme geldiğinde Türkiye’yi destekleyen bir milletvekili “Yeter artık Türkiye bizim müttefikimiz deliliniz var mı?” dedi. İddiayı ortaya koyan milletvekili “delilimiz yok ama onların ödüllü yazarı Orhan Pamuk da mı yalan söylüyor” diye yanıtladı. Tasarıyla hiç ilgilenmeyen milletvekileri bile “kendileri itiraf  ediyorsa” diyerek ilgilenmeye başladılar.  Dolayısıyla aklı başında araştırma yapan tarihçileri konuşturmuyorlar. Elif Şafak gibi, Orhan Pamuk gibi, Taner Akçam, Halil Berktay gibi kişilere söyletiyorlar.