BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin aklı kapatmada!

AK Parti, aday adayları için çok önemli uyarılarda bulundu. Gönderilen kitapçıkta bir hayli ilginç öneriler var.

Abone ol

AK Parti, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkanlığına soyunan aday adayları için uyarılar içeren bir kitapçık hazırladı. Parti genel merkezi tarafından hazırlanan kitapçıkta Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önsözü yer alıyor.

AK Parti, yerel seçimler öncesi adaylığa soyunan partilileri, 'çarpıtma haberlere' karşı uyardı. 'Google delilleri'yle hakkında açılan kapatma davasını göz önüne alan iktidar partisi, belediye başkanlığı için adaylık başvurusu yapan isimlerin, yaptıkları bütün konuşmaları kayıt altına almalarını istedi.

ADAY ADAYLARINA UYARI

Aday adayları için hazırlanan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ön sözünü yazdığı kitapçıkta şu uyarılar yapıldı: "Kahve, dernek, sivil toplum örgütleri gibi her yerde yaptığı konuşmayı bir ses kayıt cihazına kaydetmek zorundadır. İleride olumsuz bir durumun oluşmaması için bu çok önemlidir." Parti Genel Merkezi tarafından bütün illere gönderilen kitapçıkta aday adaylarından rakiplerini karalamamaları ve seçmene gerçek olmayan beyanlarda bulunmamaları da istendi. "Vaat ettiğiniz projeleri AK Parti amblemi altında sunmayın. Aday adaylarının bu süreç içindeki tüm vaatleri, AK Parti'yi değil kendilerini bağlayacaktır." denildi.

KAPATMA DAVASI ÖRNEK

Kapatma davasındaki delillerin büyük bir bölümü AK Partililerin sözlerine dayandırılmıştı. "Google"dan derlenen delillerin çoğunluğunun gerçeği yansıtmadığı dava sürecinde ortaya çıkmıştı. Bunun en çarpıcı örneği ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın şu ifadeleriydi: "Reformlar sancılı olur. Reformları uzlaşarak yapmak toplumun menfaatinedir. Reformların bir kısmının sonuçları alındı. Bir kısmının da zamana bağlı olarak alınacaktır. Kırıp dökmeden iş yapmak zorundayız." Bakanın açıklamasındaki 'sancılı' ifadesi çarpıtılarak iddianamede 'kanlı' şeklinde yansıdı: "Tarihte de bu reformlar gerçekleştirilirken birçoğu kanlı oldu."

ÖNSÖZ ERDOĞAN İMZALI

Siyasetin hizmet için yapılması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, partisinden aday olmak isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuyor: "Adaylığa giden yolda giriştiğiniz bu hizmet yarışında projeleriniz ve düşüncelerinizle ilk olma, diğerlerinden farklı olma yarışını verin. Sonuç adaylıkla bitmese bile AK Parti'nin 'aday adaylığı' onurunu hassasiyetle taşımanız gerektiği bilinci ile hem seçim döneminde hem de seçimden sonra vakarınızı koruyun."

AK Parti'nin yerel seçim uyarılarıyla dolu kitapçığında verilecek mesajdan çevre hassasiyetine kadar birçok konuda aday adaylarının dikkati çekildi. Uyarılardan bazıları şöyle:

Seçmene ileteceğiniz mesajlarda gerçek olmayan beyanlarda bulunmayın.

Vaat ettiğiniz projeleri AK Parti amblemi altında sunmayın. Aday adaylarının bu süreç içindeki tüm vaatleri, AK Parti'yi değil kendilerini bağlayacaktır.

Sadece kendinizi anlatın. Rakiplerinizle ilgili karalayıcı, küçük düşürücü gerçek dışı mesajlardan uzak durun.

Bölgesel milliyetçilik yapmayın, seçmenlerin tahrik olmasına yol açacak mesajlardan kaçının.

Kıyafetinize önem verin. Giyim-kuşamınıza son derece dikkat edin. Toplum içinde aykırı kıyafetlerle bulunmaktan kaçının.