BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

İngilizlere Türkiye şoku

Türkiye'de tatil yapan İngilizler tombala oynadıklarına pişman oldular...

Abone ol

İNTERNETHABER

Didim-Altınkum'da tatil yapan İngilizlerden altısı, bir barda tombala oynadıkları için tutuklandılar.

130 TYL para cazası ödedikten sonra bırakılan İngilizler, şaşkınlıklarını üzerlerinden atamamışlardı. Türkiye'de kumar suçu kapsamına giren para ile tombala oynamak, İngiltere'de yasal bir durum.

Tombalanın oynatıldığı Altınkum'daki Piramid Bar'ın sahipleri de, kumara izin verdikleri için soruşturma kapsamına alındı. Bar sahipleri suçlu bulunurlarsa, barın kapısı mühürlenecek.

Tutuklanan İngilizler ise, oynadıkları oyunun kanser hastası olan bir arkadaşlarına destek olmak amacıyla, para biriktirmek için düzenledikleri bir parti olduğunu söylediler.

Ruby Myerscough adlı 60 yaşındaki İngliz kadın, yıllardır Türkiye'de yaşıyor ve geçtiğimiz ay kanser hastalığı nedeniyle bir operasyon geçirmiş. Kemoterapi ve radyoterapisi hala devam eden arkadaşlarına yardım için böyle bir etkinlik düzenleyen İngilizler ise pişman oldu.

Üç yıldır Türkiye'de yaşayan Pauline Ellington, 'umarım tombala oynadım diye bir sabıka kaydım olmaz' diye konuştu. Bir tombala yüzünden sabıkalı olmanın, onları potansiyel suçlu gibi göstereceğini söyleyen diğerleri de bu duruma tepkili.

Oynadıkları oyunun masum, oynama nedenlerinin de arkadaşlarına yardım amaçlı olduğunu söyleyen turistler şu an beklemedeler.

Türkiye'de 15 ay önce de yedi turist yine benzer bir oyun oynadıkları için ceza yemişti.