BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  DÜNYA

Korkunç tecavüz iddiası! Ukraynalı gazeteci Buça'daki vahşeti anlattı

RUS ordusunun geri çekilmesi ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yakın mesafede bulunan Buça'da yaşanan vahşet gün yüzüne çıkarken Ukraynalı gazeteci yaşanılanları ABD basınına anlattı. İngiltere'nin The Guardian gazetesi ise Rus askerlerinin tecavüzü bir silah olarak kullandığını yazdı.

Abone ol

RUS birliklerin başkent Kiev bölgesinden çekilmesi ile Ukrayna ordusu pek çok bölgeyi geri aldı. Ukrayna askerleri ile bölgeye giren gazeteciler Buça'da yüzlerce cansız sivil ile karşılaştı.

Gazetecilerin çektiği fotoğraflar infial yaratırken başkent Kiev'de yayın yapan Kyiv Independent gazetesi muhabiri Anastasia Lapatina bölgedeki son gelişmeleri anlattı. "Ruslar ellerini arkadan bağladıktan sonra sivilleri vuruyor" diyen Lapatina, sözlerine şöyle devam etti:

"Kiev bölgesinin her yerinde, sokaklarda, arabalarda, insanların bahçelerinde cesetler var. Toplu mezarlar kimliği belirsiz cesetlerle dolu. Pek çok aile sevdiklerine ne olduğunu asla bilemeyecek."

"Tecavüzü silah olarak kullanıyorlar"
Bölgeden kan donduran görüntüler gelmeye devam ederken işgalci birliklerin Ukraynalı kadınlara karşı tecavüzü bir savaş aracı olarak kullandığı bildiriliyor.

İngiltere'nin The Guardian gazetesinin, "Bir silah olarak tecavüz... Ukrayna'da maruz kalınan büyük ölçekte cinsel şiddet ortaya çıkıyor" başlıklı haberi bölgede yaşanılanları gözler önüne serdi. Haberde çekilen Rus güçlerinden geri alınan bölgelerden cinsel şiddete dair artan kanıtlar ortaya çıktığı belirtilerek, "Ukrayna genelinde kadınlar tecavüz tehdidiyle bir savaş silahı olarak boğuşuyor" denildi.

Cinsel saldırı mağdurlarını destekleyen bir yardım kuruluşu olan La Strada Ukrayna'nın başkanı Kateryna Cherepakha ile konuşan gazete bölgeden gelen yeni görüntüler ve bilgiler ışığında haberde şu ifadelere yer verdi:

"Rusya'nın 24 Şubat'ta komşusunu işgal etmeye başlamasından bu yana Rus kontrolü altındaki bölgelerde sivillere karşı yargısız infaz, tecavüz ve işkencenin kullanıldığına dair artan kanıtlara bir yenisini ekliyor."

Çatışmalar nedeniyle mağdurlara ulaşmakta zorluk yaşandığının altını çizen Cherepakha ise Guardian'a şunları söyledi:

"Tecavüz barışçıl zamanlarda bile yeterince bildirilmeyen bir suç. Öğreneceklerimizin buzdağının görünen kısmı olacağından endişeleniyorum."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Rusya Bucha'da katliam yaptı sokaktaki çürümüş cesetler toplu mezara gömülüyor
Foto Galeri Rusya Bucha'da katliam yaptı sokaktaki çürümüş cesetler toplu mezara gömülüyor Galeriye Gözat