BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  GÜNCEL

Kalben kimdir kaç yaşında şarkıcı Kalben aslen nereli?

Şarkıları ve söylemleri ile son günlerin en çok konuşulan ismi Kalben imaj değiştirdi ve bambaşka biri oldu. Tepkilerimi yüksek sesle söyleyince hayatım değişti. Cildim ve dişlerim parladı. Dökülen saçlarımın yerine bebek saçlar geldi diyen Kalben kimdir, kaç yaşında? İşte Kalben son hali

Abone ol

2016 yılında ilk şarkısını çıkaran Kalben, bambaşka biri oldu.  Kalben 2016’da ilk albümünü çıkardığında sade bir imaja sahipti. Şarkıcı baştan aşağı değişti. Sırrını, online dergi Basedistanbul’a şöyle açıkladı: "Tepkilerimi yüksek sesle söyleyince hayatım değişti. Cildim ve dişlerim parladı. Dökülen saçlarımın yerine bebek saçlar geldi. Vücudumdan ödem attım, süzüldüm. Reflüm iyileşti. Sesim güzelleşti. Ailemle ilişkilerim düzeldi." dedi. Bu açıklamanın ardından Kalben merak konusu oldu. Kalben kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Kalben Sağdıç İncesaraç 34 yaşında ve aslen İskenderunlu. TAynı zamanda söz yazarı ve oyuncu.

Müzik ile ilgilenmeye 8 yaşında annesinin aldığı klavye ile başlayan Kalben, ilk gitarına 14 yaşında sahip oldu.17 yaşında burslu olarak girdiği Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2007'de mezun oldu. Çeşitli alanlarda çalışmayı denedikten sonra 2008'de, aynı üniversitenin Grafik Tasarım bölümünde, Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yüksek lisans yapmaya başladı.

2011'de mezun oldu.Anı saklamanın yolları ve yadigarlar üzerine tez verdikten sonra iş bulmak için İstanbul'a taşındı. Universal Pictures bünyesinde marka müdürü olarak çalışmaya başladı. Sonrasında senaryo yazarlığı, editörlük, proje yöneticiliği, reklam yazarlığı, çevirmenlik gibi çeşitli işlerle meşgul oldu. Ankara'da ve İstanbul'da, özlemle ve nadiren müzik yapmaya, konser vermeye devam etti. 18 Ekim 2014'te Sofar Sounds kapsamında Galata'da bir evde sadece gitarıyla verdiği konserden yayınlanan 'Sadece' videosu kısa zamanda Sofar videoları arasında en çok izlenen oldu.

Çıkardığı Lulu adlı çocuk romanı serisi sonrası müzik hayatına başladı. Aşk Kaç Beden Giyer? dizisinde temizlikçi rolünü canlandırdı. Sahne adını taşıyan ilk albümü Kalben, Şubat 2016'da Doğan Music Company etiketi ile çıktı.

Diskografi
Kalben - 2016
Sonsuza Kadar - 2017

Ödülleri ve Adaylıkları
Yıl Ödül Töreni Kategori Sonuç
2016 43.Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Solist Adaylık
Yılın Şarkısı (Sadece) Adaylık
1.Radyo Aydın Müzik Ödülleri Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçısı Kazandı
DMC Ödülleri Dijital Satış Ödülü (Kalben) Kazandı
2017 3.Elele Avon Kadın Ödülleri Yılın Şarkıcısı Kazandı
1.Müzikonair Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcı Kazandı
6.TURKMSIC Ödülleri Yılın En İyi Çıkışı Adaylık
Yılın En İyi Kadın Pop Şarkıcısı Adaylık
11.GSUEN Ödülleri En İyi Kadın Şarkıcı Adaylık
17.Magazinci.com Ödülleri Yılın En İyi Albümü (Kalben) Kazandı
3.Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Kazandı