BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

İYİ Parti ve CHP'nin sürpriz Ankara ve İstanbul aday adayları kulislerde konuşuluyor iki isim 'adayım' dedi

Yerel seçimler öncesinde İYİ Parti ile CHP'nin Ankara ve İstanbul adayı konusunda anlaşmazlığa düştüğü iddiaları kulislere düştü. İYİ Parti'de Oktay Vural'ın Ankara, CHP'de Faik Öztrak'ın İstanbul Büyükşehir adayı olmak istediği konuşuluyor.

Abone ol

2024 yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti'nin ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olurken her iki partide yeni adaylar ortaya çıkmaya başladı.

Yerel seçimler yaklaşırken İYİ Parti’de Ankara sıkıntısı yaşanıyor. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre kısa süre önce MHP’den İYİ Partiye geçen, MHP’nin eski Grup Başkanvekili ve deneyimli ismi Oktay Vural’ın, “Mansur Bey bir dönem yaptı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım” dediği öne sürülüyor.

Oktay Vural'a adaylık desteği

Başkanvekilliği sırasında oldukça aktif olan Oktay Vural’ın çıkışının parti içinde destek bulduğu konuşuluyor. Seçim sonrası kongrede güven tazeleyen Akşener'in yeni kurmay takımına giren Vural, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı olarak görev yapıyor.

Faik Öztrak İstanbul adayı mı?

Öte yandan genel seçimlerde yapılan ittifaklar nedeniyle zor durumda kalan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sıkıntılar yaşayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eli güçlendi. CHP’nin önemli isimlerinden Faik Öztrak’ın İstanbul Büyükşehir’e aday olmak istediği belirtiliyor.

İki parti arasında ittifak görüşmelerinin sürdüğü ve bu isimlerin tartışıldığı da konuşulanlar arasında.