BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Habur Gümrük Kapısı'nda 245 kilogram uyuşturucu ele geçirildi!

Gümrük muhafaza ekipleri, Habur Gümrük Kapısı'nda bir tırda 245 kilogram sıvı metamfetamin cinsi uyuşturucu maddeye el koydu.

Abone ol

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'tan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Habur Gümrük Kapısı'na gelen bir tır, şüphe üzerine fiziki kontrole tabi tutuldu. Kontrollerde tırın yakıt deposu bölümünde bulunan sıvı maddenin metamfetamin cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi.

Ele geçirilen uyuşturucunun 245 kilogram olduğu tespit edildi.

​​​​​​​Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı.

"İllegal ticaret ve kaçakçılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan operasyona ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bolat, şunları kaydetti:

"Gümrük Muhafaza Teşkilatımız, Habur Sınır Kapısı'nda gerçekleştirdiği operasyonda 245 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Yine başarılı bir operasyona imza atan çalışma arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ticaret Bakanlığı olarak illegal ticaret ve kaçakçılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Yasa dışı örgütleri ve teröre finansman sağlayan tüm girişimleri kökünden kurutacağız. Bu vesileyle tüm dünya ülkelerini teşkilatımızın örnek operasyonlarını dikkate almaya, ekonomileri ve toplum sağlığını tehdit eden, kanunlara aykırı faaliyetlerle topyekün mücadeleye davet ediyorum."