BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.438,33
HABER /  POLİTİKA

Gürbüz Çapan'dan CHP yönetimine tepki: İktidar olsalardı ne olacağımız belli değildi vallahi bizi Allah korumuş

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, CHP'deki değişim tartışmalarını değerlendirdi. Seçim öncesi MYK'den 3 kişinin bakan olacağı vaadiyle milletvekili yapılmadığına değinen Çapan, "Sonra bunların alayı Ekrem'ci. Bunlar bakan olsaydı bizim halimiz ne olurdu? Adama İçişleri Bakanlığı'nı teslim ediyorsun, adam başka yerde." dedi.

Abone ol

Seçim yenilgisinin ardından CHP'de "değişim" tartışmaları sürüyor. Geçtiğimiz aylarda Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimler, Ekrem İmamoğlu'nun liderliğindeki zoom toplantısında görüldü.

Kurultaya doğru giden CHP'de kongre süreci sancılı geçerken gruplaşmalar ve kavga haberleri eksik olmuyor.

CHP'deki dağınık görüntü ve tarafların baş döndüren saf değiştirmeleri Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan'ın gündemindeydi. 

TV100'de Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına konuk olan Çapan, CHP'deki değişim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Allah korusun ne olacağımız belli değildi"

Seçim süreciyle ilgili Çapan "Adalet Bakanı, Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Grup Başkanvekili onun yanında (Ekrem İmamoğlu)." sözlerine Ardor "Yani iktidar olsalardı olacak olan isimler diyorsunuz." dedi.

"Alayı Ekremci"

Sözlerini sürdüren Çapan "Allah korusun ne olacağımız belli değildi. Bizi Allah korumuş, vallahi bizi Allah korumuş. CHP'nin genel başkanı MYK'dan kişileri siz Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı olacaksınız deyip aday yazılmıyor. 3 tane MYK'dan böyle ayrılan var. Sonra bunların alayı Ekrem'ci. Bunlar bakan olsaydı bizim halimiz ne olurdu? Adama İçişleri Bakanlığı'nı teslim ediyorsun, adam başka yerde. Partinin bakanı olmayacaktı. Partinin birliği bütünlüğü yok. Oradan ne becerirse siyaseti oradan yapmaya çalışıyor." ifadelerine yer verdi.