BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.400,85
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Birkaç yıl sonra bize dua edeceksiniz

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkçede geçme puanının 70'e yükseltilmesine ilişkin "Çocuklarımızın önce ana dilini, ana dil becerilerini geliştirmelerini arzu ediyoruz." dedi. Bakan Tekin, öğrencilerin geleceklerinde daha mutlu, daha başarılı olmalarını, güzel şeylerle karşı karşıya kalmalarını istediklerini belirterek, "Sizi sizden çok düşündüğümüz için sizin belki biraz rahatsız olduğunuz bu tür kararlarımızı alıyoruz. İnanın birkaç yıl sonra bize dua edeceksiniz." dedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkçede geçme puanının 70'e yükseltilmesine ilişkin konuştu. Bakan Tekin, "Çocuklarımızın önce ana dilini, ana dil becerilerini geliştirmelerini arzu ediyoruz." dedi.

 Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni"nde konuşan ve öğrencilerin, "liselerde sınıf tekrarının yeniden getirilmesi ve devamsızlıkla ilgili düzenlemeye" ilişkin sitemlerini dile getirdiklerini aktaran Tekin, düzenlemelerin gerekçelerini anlattı.

Salonda bulunan öğrencilere, "Çocuklar, her ne yapıyorsak sizin hayrınız, sizin iyiliğiniz için yapıyoruz." sözleriyle seslenen Bakan Tekin, şöyle devam etti:

"Önünüzde rekabet etmekte çok zorlanacağınız bir gelecek var. Eğer şimdiden kendinizi iyi yetiştiremezseniz birkaç yıl sonra tekrar başa dönmek için çok geç olacak. Şimdi dışarıdaki dünyanın cezbedici misyonları sizi çekiyor. Madem test, seçenekli hayata alışkınsınız, size şöyle bir seçenek sunuyoruz. A seçeneği, 'Bugün keyif yapın, hayatınızın geriye kalan 60-70 yılında sıkıntı yaşayın' birinci seçeneğimiz bu. İkinci seçeneğimiz, 'Bugün kendinizi biraz sıkın, çalışın, hayatınızın geriye kalan 60-70 yılında ne kadar Allah ömür verirse mutlu, mesut ve başarılı çalışın'. Siz, tercih yapmasını, seçenekler arasından birini seçmesini benden daha iyi biliyorsunuz. Ben size bir tercih sunuyorum. İsteyen arkadaşlar bugün devamsızlığımızı yapalım, okula gitmeyelim, başarısız da olsak, bir üst sınıfa geçelim ama hayatımızın geriye kalan kısmında da zor durumda kalalım, isteyen arkadaşlar bu seçeneği seçebilir ama ben diyorum ki nasıl kendi çocuklarım için hayatlarının geriye kalan kısımlarında başarılı, müreffeh, sağlıklı, mutlu bir hayat sürmelerini istiyorsam sizin için de aynı şeyi istiyorum ve diyorum ki gelin imkanınız varken biz de size destek olmak istiyoruz. Beraber biraz zorlanalım birkaç yıl. Sonra Allah her şeyi inanın gönlünüze göre verecek."

"İnanın birkaç yıl sonra bize dua edeceksiniz"

Bakan Tekin, Türkçe derslerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"ALES, YKS ve LGS gibi sınavlarda öğrencilerin en çok zorlandığı sorular, paragraf yani okuduğunu anlama üzerine yapılan sorular. Dolayısıyla biz size böyle bir katkıda daha bulunmak istiyoruz. Gerek okullarınızı bitirdikten, iş hayatınıza başladıktan sonra ve gerekse de gündelik hayatınızda gençlerimizin en çok kullandıkları kavramlardan bir tanesi 'Beni anlamıyorsunuz', 'Beni kimse anlamıyor.' O zaman geri dönelim. Belki de kendini ifade edemiyorsundur. Biz size şimdi diyoruz ki hayattaki her türlü mücadelenizde kendinizi rahatça ifade edebilesiniz diye ana dil becerilerinizi geliştirmek istiyoruz."

Bakan Tekin, bu tür kararları alırken öğrencilerin geleceklerinde daha mutlu, daha başarılı olmalarını, güzel şeylerle karşı karşıya kalmalarını istediklerini belirterek, "Sizi sizden çok düşündüğümüz için sizin belki biraz rahatsız olduğunuz bu tür kararlarımızı alıyoruz. İnanın birkaç yıl sonra bize dua edeceksiniz." dedi.