BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep'te Tropik Kelebek Bahçesi açıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesince Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesinde kurulan Tropik Kelebek Bahçesi, düzenlenen törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı, Gaziantep ziyaretinde hayran bırakan Tropik Kelebek Bahçesi, Gazianteplilerin hizmetine sunuldu. Özellikle ilk günden çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan kelebek bahçesi, hayvanat bahçesine renk katacak, ziyaretçi sayısını artıracak.

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Dünya’nın 4’üncü, Avrupa’nın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, tarihi günlerinden birine tanıklık etti. Ziyaretçilerine kapılarını ücretsiz açan Hayvanat Bahçesi’nde, Konya’dan sonra ikincisi açılan Tropik Kelebek Bahçesi, özel olarak Filipinler’den getirilen rengârenk kelebekler göz kamaştırdı, görsel şölen sundu. Kelebek Bahçesi, çocukların ilgisini çekti. 4 milyon kişi tarafından ziyaret edilen hayvanat bahçesi, açılan kelebek bahçesiyle birlikte ziyaretçi akınına uğrayacak.

Şahin: "Çok güzel bir bahçe açtık"

Tropik Kelebek Bahçesi’nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başladı.

Şahin, “Çocuklar, bizim geleceğimiz gözümüzün nurudur. 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında ilk meclisimiz açıldı, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ denildi. Bir güzellik daha yaşanıyor Dünya’nın ilk ve tek çocuk bayramı ilan edildi. Dünya’nın 4’üncü, Avrupa’nın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeyiz. Burada önce Safari Parkı’nı açtık, hayvanlarımız doğal ortamda birlikte yaşamaya başladı. Ardından Zooloji Müzemizi hayata geçirdik,  soyu tükenen hayvanların bulunduğu bir müzeyi açtık, şimdi de Tropik Kelebek Bahçesi’ni açıyoruz. Şair, ‘Yüreğime Bir Kelebek Konsun’ şiirinde ne güzel anlatmış kelebekleri. ‘Kelebekler konsun avuçlarına naif ve de zarif, taşısın gök kuşağını kanadında, boyasın yüreğinizi en güzel renklere kelebekler konsun yüreklerinize, tüm hüzünlü acılar son bulsun’ diyoruz. Türkiye’nin Konya’dan sonra ikinci kelebek bahçesini açıyoruz. İçinde kelebeklerin sevdiği bitki çeşitliliği var, Dünya’daki tüm kelebek çeşitleriyle birlikte hakikatten çok güzel bir bahçeyi açıyoruz. Çocuklarımıza ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Gül: Sadece insanı değil canlılar da merkeze alınıyor

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, şehirde çok güzel hizmetlerin yapıldığını aktararak, “Büyükşehir belediyemiz sadece insanı değil canlıları da merkeze alan anlayışını bir kez daha ortaya koydu. Açtığı kelebek bahçesiyle şehrimize önemli bir mekân kazandırdı, Gaziantep’te nereye baksanız çocukların, gençlerin ve kadınların vakit geçirecekleri mekânlar var, böylesi önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tropik Kelebek Bahçesi hakkında

Filipinler’den getirilen kelebeklerin sergileneceği bahçe, 1.5 dönüme kuruldu. Bahçede 50 türden bin 500’e yakın kelebeğin uçacağı bir ortam hazırlandı. Özel oluşturulan alanda, kelebekler yapay tropik iklimlendirmeyle kolaylıkla yaşamlarını sürdürecek. Öte yandan Filipinler’den getirilen pupaları, özel kuluçka makineleri yerleştirilerek kelebek döngüsü sağlanacak.