BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  MEDYA

Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı! Muhammed Yakut'un sözcülüğünü yapıyordu...

Gazeteci Serdar Akinan, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı videoda "Gözaltına alınıyorum" dedi. Akinan, son günlerde Muhammet Yakut isimli kişinin sözcüsü gibi yayınlarıyla öne çıkmıştı.

Abone ol

Gazeteci Serdar Akinan, sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Akinan, son günlerde sosyal medyada yaptığı açıklamalar ve iktidar mensuplarına yönelik tehditleri nedeniyle gündemde olan Muhammet Yakut isimli sabıkalının sözcülüğüne soyunmuştu. 

Serdar Akinan bugün sabah saatlerinde Ayvacık'ta gözaltına alındı. Gözaltına alındığını Twitter hesabından bir video ile duyuran Akinan, “Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum” bilgisini verdi. 

İstanbul Vatan Emniyet'e götürüldü

Gazeteci Altan Sancar önce, “Serdar Akinan için karakol arandı ve ‘böyle bir gözaltı yok’ yanıtı alındı. Jandarma bölgesi diye orası da arandı ve yine aynı yanıt alındı. Kardeşi de Akinan’a ulaşamadıklarını söylüyor” diye yazdı. Sancar, ilerleyen dakikalarda, "Serdar Akinan’ın İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yola çıkarıldığını öğrendik" bilgisini paylaştı.

Dosyaya gizlilik kararı getirildi

Sabah erken saatte gözaltına alınan Akinan'ın dosyasına öğlene kadar gizlilik kararı çıkarıldı