Fon soruşturmasıyla ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu ne demek istedi?
Fon soruşturmalarına ilişkin 85 kişi tutuklanırken çok sayıda kişinin mal varlığına el konuldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da gündeminde fon soruşturmaları vardı. Kılıçdaroğlu ''AK Parti içindeki hesaplaşmalara da bakmak lazım'' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fon olayının arkasında AK Parti içindeki hesaplaşmanın olabileceğini iddia etti. Bunu sadece kendisinin söylemediğini belirten Kılıçdaroğlu meselenin Türkiye'yi derinden ilgilendiren bir sorun olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
''AK Parti içindeki hesaplaşmalara da bakmak lazım.Bu iş böyle birdenbire ortaya çıkmadı. AK Parti içinde de Erdoğan sonrası iktidar mücadelesi var. Erdoğan giderse kim gelecek? Acaba bu fon olayının arkasında bu hesaplaşma mı var? Sadece ben söylemiyorum aşağı yukarı herkes söylüyor.
''Yiğitsen olayı biliyorsan arkasında duracaksın''
Serkan Bayram o da söylüyor. Bir yerde değil birden fazla yerde bunları söyledi diye uyarı geliyor ve özür diler gibi bir açıklama yapıyor. Yiğitsen olayı biliyorsan arkasında duracaksın. Ortada sadece fon meselesi değil Türkiye'yi derinden ilgilendiren sorun var.
Neden bu olaylar aylarca, günlerce bekledi?
AK Parti'nin kendi içinde hesaplaşması, bakanların kutuplaşması var. Neden bu olaylar aylarca, günlerce bekledi? Bunun sorgulanması lazım. 400 bini aşkın vatandaş mağdur bu devlet krizidir.''