BIST 9.885
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.459,35
HABER /  MEDYA

Fatih Terim belgeseli Netflix'te rekor kırdı! IMDB puanı izleyenleri şoke etti!

Galatasaray'ın eski teknik direktörü ve kariyeri başarılarla dolu İmparator lakaplı Fatih Terim'in hayatını konu alan "Terim" belgeseli geçtiğimiz 15 Eylül'de Netflix'te yayınlanmıştı. Sarı-Kırmızılı taraftarların ve futbolseverlerin heyecanla beklediği belgesel yayınlanmasının ardından 30 dakika içinde 14 milyon izlenmeyle seyirci rekoru kırmıştı. Twitter gündeminde de zirveye yerleşen belgeselin IMDB puanı ise görenleri şoke etti!

Abone ol

Galatasaray efsanesi Fatih Terim'in hayatını konu alan "Terim" belgeseli Netflix'te 15 Eylül'de izleyici ile buluştu. Kısa sürede izlenme rekorları kıran belgesel Türkiye’de Netflix’te aynı anda bir yapımı izleyen seyirci rekorunu da eline geçirdi. Haftalardır konuşulan ve rekorlar kıran belgeselin IMDB puanını görenler gözlerine inanamadı. 

30 dakika içinde rekor kırdı

Dünyaca ünlü dijital platform Netflix'te yayınlanan Galatasaray'ın gözbebeği, İmparator lakaplı Fatih Terim'in hayatını, kariyerini, başarılarını konu alan 'Terim' belgeseli 30 dakika içinde rekor kırdı. 4 bölümden oluşan belgesel yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyada yoğun ilgi görürken tecrübeli hocanın 1996-2022 yıllarına odaklanan belgesel, 30 dakika içinde 14 milyon izlenmeyle seyirci rekoru kırdı. Bu rekorla birlikte Fatih Terim belgeseli Türkiye’de Netflix’te aynı anda bir yapımı izleyen seyirci rekorunu da eline geçirdi. 

Fatih Terim belgeseli İtalya sokaklarında

Fatih Terim'in Galatasaray'ın UEFA Kupasını kazanmasının ardından gittiği ve Milan ile Fiorentina'yı çalıştırdığı İtalya'da belgesel yayınlanmadan sokaklara asılan Netflix afişleri oldukça ses getirmişti. İtalyanca "Terim burdaydı" yazan dev bir afiş ile Netflix Fatih Terim belgeselini İtalya'da duyurmuştu.

IMDB puanı şoke etti!

Netflix'te yayınlandığı ilk günden bu yana gündemden düşmeyen 'Terim' belgeselinin IMDB puanı izleyici şoke etti. Birçok dizi, film, TV programı, video oyunları ve internet içerikleri hakkında bilgiler sunan internet sitesi IMDB'de "TERİM" belgeselinin puanını açıkladı.  Rekorlar kıran "TERİM" belgesli IMDB'de 10 üzerinden 7.4 puan aldı.

Fatih Terim:‘Eşim Fulya ile izledik, ağladık’

Terim belgeselinin yayınlanmasından hemen önce Netflix’in global sitesinde Türkçe ve İngilizce olarak yer alan röportajda Fatih Terim'in açıklamaları çok konuşulmuştu. İzlerken eşi Fulya ile ağladığını söyleyen Terim şu ifadeleri kullanmıştı;

“Ben çekimler sırasında dönem dönem yaşadıklarımı anlatıyorum. Adana, İstanbul, Ankara, İzmir derken Floransa, Milano, tekrar İstanbul… Anlatıyorum ama hatırladıkça başa dönüyoruz veya başka konuya geçiyoruz. Ben ne anlattığımı çok iyi hatırlıyorum tabii ama başkaları ne dedi, ne anlattı, bilmiyorum. Bir veya iki kişinin eş zamanlı çekimi yapılmış. Sadece onların birer yorumu geldi bana soru olarak. Onun dışında hiçbir şey bilmiyorum. İnanır mısınız, uzunca bir süre kimler konuştu, onu da bilmiyordum. Neyse, dediler ki, hocam ilk iki bölüm bitti, gelin. Eşim Fulya ile izledik ve gözyaşlarımızı tutamadığımız anlar oldu. Hiç kolay değil. İnsan o an kendine yabancılaşıyor. Yani izlediğin kendi hayatın ama görüntüler, müzik, konuşmalar… Bir süre sonra son iki bölümü izledik. Bu sefer kızlarım vardı yanımda. Baktım onların da gözler doluyor. “Elinize sağlık” dedik ve çıktık. Şu an bile çok heyecanlıyım. İleride torunlarımın, “bu bizim dedemiz” diye anlatmak yerine izletecekleri bir iş olmuş. Bu duygu beni çok mutlu ediyor.” açıklamasını yaptı.