BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

EYT'de hesaplar değişti takvim karıştı AK Partili Elitaş 'bizden tarih istemeyin' dedi

EYT düzenlemesinin ne zaman yasalayacağı merak konusu olurken dikkat çeken açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş, "Ocakta iki haftalık çalışma imkanı kaldı. EYT düzenlemesi henüz bize gelmedi, bize geldikten sonra da 10 günlük bir süre gerekir. Bizden bir tarih istemeyin." dedi.

Abone ol

Milyonların beklediği EYT düzenlemesinde gözler TBMM'ye çevrildi. Emekli olmayı bekleyenler kanun teklifinin ocak ayında yasalaşmasını beklerken beklenmedik bir haber geldi.

Ocak ayında yasanın çıkması zorlaştı

Çalışma Bakanlığının hazırladığı EYT düzenlemesinin henüz Meclis'e gelmediği ortaya çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sözleşmelilere kadro müjdesinin ayrıntılarını açıklarken EYT'lilerle ilgili de konuştu.

EYT düzenlemesi şubat ayına kalıyor sinyali

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifinin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Elitaş, şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, geçen hafta, 'Biz bunu bitirdik, takdir yüce Meclis'in takvimi çerçevesinde.' diye ifade etti. Meclis'e geldikten sonra 10 günlük bir süre gerekir. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Çünkü muhalefet, 20 milletvekiliyle Meclis'i tıkayabiliyor. Bu engellemeleri de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil."