BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ın zaferine epey katkı sunan isimler Ahmet Hakan hepsini yazdı

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferine epey katkı sunan isimleri yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimleri sona erdi ama sonuçları uzun tartışılacak.

Çok değil 1 ay önce bakanlık paylaşımı yapan altılı masa, hüsrana uğradı, yine muhalefette kaldı. Olağanüstü bir durum olmazsa 5 yıl daha Erdoğan iktidarı devam edecek.

Seçimlerden geriye ise CHP'nin iktidar olacağına yüzde 100 inanan gazetecilerin açıklamaları kaldı.

AK Parti ve seçmenlerine yönelik tartışılan ifadelerle seçim dönemine damga vuran isimler, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın gündemindeydi:

- ‘Şirin Payzın’ların, ‘Ayşenur Abla’ların katkısı asla ihmal edilmez.

- Halka “kör cahil” diyen Portakal’ın katkısı görmezden gelinmez.

- Merdan, Enver, Feyza falan... Katkıları asla inkâr edilemez.

- Halk TV, Sözcü, Tele 1, Cumhuriyet falan... Katkıları unutulmaz.

- Berna Laçin’in tek başına sağladığı müthiş katkı atlanılmaz.

- Ataol Behramoğlu’nun son katkısı asla yabana atılamaz.

İşte Ahmet Hakan'ın katkı sundu dediği isimlerin bazı açıklamaları: 

Berna Laçin: Nefes alamıyoruz

"AK Parti iktidarında nefes alamıyoruz" diye tweet atan Berna Laçin, AK Parti iktidarında Paris Büyükelçiliği bahçesinde keyif sürmesinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Merdan Yanardağ: Mühürler kendi kendine silinecek, oylar Erdoğan'a geçecek

CHP'ye yakınlığıyla bilinen ve daha önce Bayraktar SİHA'larla ilgili "Oyuncak" benzetmesinde bulunan Merdan Yanardağ, Nisan ayında yaptığı açıklamada ''Bu diyeceğimi ciddi istihbaratım olarak düşünün. Seçim pusulasında Erdoğan dışında adaylara basılacak oyların silineceği ve saat 17:00’den sonra Erdoğan kısmında ‘Evet’ mührünün görüleceğine dair ciddi iddialar var.'' ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Portakal: Onu aydınlatamazsın

Fatih Portakal, ikinci tur öncesi yaptığı bir konuşmasında Erdoğan'a oy verecek olan seçmenler için  "Gideceğim tekrar oyumu severek isteyerek (Erdoğan'a) vereceğim diyor işte ben buna kör cahil diyorum. Bu insanı aydınlatamazsınız. Alamayacağı TOGG'un önüne yatan öpen bir insan. Onu aydınlatamazsın" dedi.

"Kendimize iyi eğitimli, beyaz yakalı diyelim"

Siyasal İletişim Uzmanı Şeyda Taluk, Halk TV’de Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda "AK Parti'nin bu kadar büyümesini, hala iktidarda kalmasının nedenlerinden biri de kadın seçmendir. Kadın seçmenin büyük bir çoğunluğu ev kadınıdır. Sen, ben kadın nüfusunun içerisinde küçük bir azınlığız. Kendimize iyi eğitimli, beyaz yakalı diyelim" dedi.

Şirin Payzın "özgürlük" dedi

Pegasus çalışanlarının Kadir gecesinde alkol masasında çektirdikleri fotoğraf tartışmalara neden oldu. Kadir Gecesi özel rabbim kabul etsin" yazılı paylaşımı destekleyen Şirin Payzın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bunun özel hayat ve özgürlük olduğunu savundu.