BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın müjdesiyle ilgili bomba iddia! Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü açıklayacağı müjde olay yarattı. Merak yaratan müjdeye ilişkin Bloomberg bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Türkiye doğalgaz buldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı müjde açıklaması gündemin ilk sırasına oturdu. 'Cuma günü müjdemizi vereceğiz' diyen Erdoğan, bunun neyle ilgili olduğuna söylemedi. Açıklamasının son cümlesindeki 'Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum" sözleri bir ipucu olarak yorumlandı. 

Müjde doğalgaz mı?

Erdoğan'ın vereceği müjdenin ne olacağına ilişkin bomba iddia Bloomberg'den geldi. Ünlü ekonomi kanalının iddiasına göre Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu. 

Kıyıköy'de bulundu
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ise, Ankara'daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkililerine dayandırdığı yazısında, doğal gaz yatağının Tuna-1 ve Kıyıköy'de olduğunu aktardı.

Sarıkaya'nın yazısı şu şekilde:

*"Türkiye bir süredir sondaj çalışmalarını yaptığı Tuna Nehri çıkışındaki Tuna-1 ve Trakya kıyalarındaki Kıyıköy'de önemli doğalgaz kaynağı keşfetti. Konuyla ilgili uzmanların aktardığına göre 15 Temmuz tarihinden bu yana Karadeniz Ereğlisi açıklarında bulunan Tuna-1 adını alan bölgede sondaj faaliyetini sürdürüyordu.

*Verilen bilgiye göre Tuna-1 bölgesinde uzmanların nitelemesine göre "iyi nitelikte" doğal gaza rastlanırken, benzer şekilde Tuna Nehri'nin çıkış ağzını oluşturan Trakya'daki Kırklareli'nin Kıyıköy bölgesinin açıklarında da bir başka rezerve rastlandı.

*Türkiye çok uzun yıllardır Karadeniz'de hidrokarbon yatakları arayışını sürdürmüş, bir süre önce de Trabzon limanında bulunan Fatih-1 sondaj gemisi Tuna-1 sahasına hareket ederek sondaja başlamıştı. Yetkililer, bulunan doğalgazın sevindirici boyutta olduğunu da kayda geçirdi..."

Borsayı coşturdu
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'müjde' açıklamasıyla yaklaşık yüzde 3 yükselerek analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 1.120 seviyesini geçti.

ERDOĞAN MÜJDEYLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı açılışta müjdeye ilişkin şunları söyledi: 

*Cuma günü bir müjde vereceğiz Yarın malum Perşembe. Ardından Cuma. İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz.

*Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bugün bastıracak 4 gün sürecek şiddetli yağış! Meteoroloji 21 il için uyarı verdi
Foto Galeri Bugün bastıracak 4 gün sürecek şiddetli yağış! Meteoroloji 21 il için uyarı verdi Galeriye Gözat