BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  GÜNCEL

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem oldu! Depremden son dakika haberler

ELAZIĞ'dan gelen son dakika deprem haberi yürekleri ağıza getirdi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5 olarak duyurdu. AFAD ise depremin 6.8 büyüklüğünde olduğunu bildirdi. Elazığ'da artçı sarsıntılar sürüyor. İşte depreme ilişkin son dakika haberler:

Abone ol

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20:55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

22 ölü 1030 yaralı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 1030 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Deprem Elazığ ile birlikte 30 ilde şiddetli bir şekilde hissedildi. Yaklaşık 30 saniye süren depremle 40 kilometrelik fay hattı kırıldı.

Elazığ depreminin alanı çok genişti. Deprem Irak, Suriye, İran, Ermenistan, Lübnan ve İsrail'de de hissedildi.

Kandilli'den açıklama
Rasathane'den gelen açıklamada sıklıkla artçı depremler olacağı evlere girilmemesi gerektiği bildirildi. Kandilli rasathanesi uzmanları artçı depremlerin bir hafta devam edeceğini açıkladı.
KANDİLLİ RASATHANESİ AÇIKLAMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Deprem komşu il Malatya'da da çok şiddetli bir şekilde hissedildi. O anların güvenlik kamerası görüntüleri sarsıntının ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Elazığ'daki korkutan depremin ardından ilk kareler
Foto Galeri Elazığ'daki korkutan depremin ardından ilk kareler Galeriye Gözat