BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

Elazığ depremindeki ölü ve yaralı sayısı kaç? Son dakika açıklaması

ELAZIĞ'daki büyük depremde can kaybına ilişkin son dakika haberler arka arkaya geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD'dan gelen açıklamalara göre hayatını kaybedenlerin sayısı da gittikçe artıyor.

Abone ol

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısı artıyor. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremde ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 1031'e çıktığı belirtildi.

Deprem sonrasında 397 artçı deprem meydana geldiği belirtilerek, Elazığ havaalanının çalışır durumda olduğu, haberleşme, elektrik ve doğal gaz altyapılarında herhangi bir sorun bulunmadığı ifade edildi.

Üç bakandan ortak açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili Valilikteki koordinasyon merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bakan Soylu, Elazığ'da 18, Malatya'da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Soylu, 39 kişinin de göçük altından sağ olarak çıkarıldığını duyurdu.

Bakan Selçuk: Okullarda sorun yok

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, depremin yaşandığı Elazığ'ın Gezin köyündeki enkazda incelemelerde bulunarak, "şu anda okullarımız açısından korkulacak bir durumumuz yok" dedi.

MSB:"Yardım personelini ve ihtiyaç duyulan malzemeleri Elazığ’a ulaştırmak maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 9 Nakliye Uçağı ile 10 görev icra edildi."


Yaralılardan durumu kritik olan yok
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında yoğun bakımda tedavi altına alınan yaralılardan durumu kritik olan hasta bulunmadığını söyledi.

97 artçı deprem
Deprem sonrası 97 artçı deprem kaydedildi. Deprem Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Bitlis, Suriye ve Irak’tan hissedildi. Bu depremden sadece 13 dakika sonra 5.4, saat 21.17’de 5.1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi.



Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki enkazdan 3 kişi kurtarıldı
Kurtarma çalışmaları kapsamında merkez Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki çöken binada, AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında, bir kadın daha yaralı çıkarıldı.

Yaralı kadın, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Yıkılan binanın enkazından iki kişi daha 14 saat sonra sağ çıkarıldı. 



Adıyaman cezaevi boşaltılıyor

Soylu, hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındığını söyledi.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, deprem haberi alınır alınmaz Bakanlık bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu belirtildi.  Bu kapsamda, deprem bölgesindeki adliye ve ceza infaz kurumlarında uzmanlar eşliğinde detaylı incelemeler yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"İncelenen bina ve kurumlarımızda küçük çaplı hasarlar görülmüş, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar oluştuğu için 814 hükümlü ve tutuklu tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmeye başlanmıştır."

Fahrettin Koca: Şu an ihtiyaç olmamakla birlikte, sahra hastaneleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duyulabilecek tüm donanımı ivedilikle depremden etkilenen bölgelere sevk ettik. Bölgede şu an 50’şer kişilik 4 sahra hastanemiz ve 48 çadırımız kuruluma hazır şekilde mevcuttur.

 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Elazığ'da 6 katlı 2 bloklu binanın çökmeden önceki fotoğrafları
Foto Galeri Elazığ'da 6 katlı 2 bloklu binanın çökmeden önceki fotoğrafları Galeriye Gözat