BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu'na Almanya'dan dikkat çeken ziyaret

Almanya Federal Cumhuriyeti'nin bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İBB'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu. Wulff, İngilizce anlaştığı İmamoğlu'na, Almanca bilip bilmediğini sordu. Almanca bilmediğini belirten İmamoğlu, ''Büyük oğlum, Köln Üniversitesi'nde 1 yıl eğitim gördü. Ben de Almanca öğrenmek istiyorum'' dedi.

Abone ol

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

Anı defterine yazdı

İmamoğlu, Wulff'u Belediye Sarayı'nın kapısında karşıladı. Wulff, anı defterine, "Avrupa'nın en büyük şehri olan İstanbul'a ve size çok iyi bir gelecek diliyorum." yazdı.

Christian Wulff, yaptığı açıklamada, yeni belediye başkanını görmekten ve tebrik etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

''Ben de Almanca öğrenmek istiyorum''

Wulff’u, kapıda karşılayan İmamoğlu, konuğuyla İngilizce sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Wulff, birlikte kameraların karşısına geçtiği İmamoğlu’na, Almanca bilip bilmediğini sordu. Almanca bilmediğini belirten İmamoğlu, ”Büyük oğlum, Köln Üniversitesi’nde 1 yıl eğitim gördü. Ben de Almanca öğrenmek istiyorum” dedi. Wulff, daha sonra İBB Özel Defteri’ni imzalayarak, duygularını ve düşüncelerini yazdı. Wulff, daha sonra şu konuşmayı yaptı: ”İBB Başkanını burada görmekten ve tebrik etmekten büyük mutluluk duyuyorum.

”Çok başarılı olacağına inanıyorum''

”Ben de Sayın Cumhurbaşkanı’nı İBB’de ağırlamanın onurunu yaşıyorum” diyen İmamoğlu da, ”Tabii ki Almanya ve Türkiye Cumhuriyeti ilişkileri uzun yıllara dayanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul’un Avrupa’nın en büyük şehri olduğunu buraya not etti ve bize büyük sorumluluk yükleyerek düşüncelerini yazdı. Avrupa’nın en büyük şehrinin belediye başkanı olarak, önümüzdeki süreçte elbette ki yerel iş birliği, yerel dinamiklerin bir arada iş ürettiği süreci, başta Almanya olmak üzere, tüm Avrupa’yla yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bunda çok başarılı olacağıma inanıyorum.

Hem İstanbul bunu hak ediyor hem de Türkiye’nin Avrupa’yla olan ilişkileri bunu hak ediyor. İlerleyen yıllarda bu ilişkilerin başarıya ve bu ilişkilerden doğan süreçlerin ürüne döndüğü zamanlarda yine Sayın Cumhurbaşkanı’nı burada ağırlamayı dilerim. Çok teşekkür editörüm” şeklinde konuştu. İkili daha sonra İBB Başkanlık makamına geçerek, gazetecilere poz verdi.