BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

 Dini nikahlı eşinin otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi! Kadın son anda farketti

ÇORUM’da bir şahıs iddialara göre dini nikahlı eşinin otomobiline bomba düzeneği yerleştirildi. Durumu fark eden kadının ihbarı üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri tarafından, düzenek fünye ile imha edildi. Birlikte yaşadığı K.K. tarafından aracının altına bomba düzeneği yerleştirilen Hatun Demir, olayı anlattı.

Abone ol

Olay, Çorum Ulukavak Mahallesi Sakarya 3. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.A.D. isimli kadın, park halindeki otomobilinde bir düzenek yerleştirildiğini fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Çorum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) trafik, asayiş ve bomba imha ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin dikkati faciayı önledi
Kısa süre sonra olay yerine gelen TEM ekipleri, araç çevresinde incelemelerde bulundu. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde araca bomba düzeneği yerleştirildiği tespit edildi. Durumu fark eden ekipler, çevrede geniş güvenlik olarak sokağı araç trafiğe kapattı. Ekipler, bölgede bulunan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırken balkonlarda olup bitebi izleyen vatandaşları da pencerelerden uzak durması yönünde megafonla uyardı.

Fünye ile etkisiz hale getirildi
Alınan güvenlik önlemlerinin ardından bomba imha uzmanları tarafından aracın yan tarafında bulunan düzenek güvenli bir bölgeye çekilerek fünye yerleştirildi. Ekipler tarafından patlatılan ilk fünye ile bomba düzeneği imha edilemedi. Ekipler tarafından yapılan ikinci denemede bomba fünye ile etkisiz hale getirildi. Kontrollü şekilde yapılan patlama sırasında park halindeki bir araçta maddi hasar meydana geldi.

Bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından, olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde inceleme çalışması başlattı. Aracın sahibi H.A.D isimli kadın polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bana 'eve dön' dedi! Dönmeyeceğimi söyleyince 'sen bilirsin' dedi

Çorum’da, birlikte yaşadığı K.K. tarafından aracının altına bomba düzeneği yerleştirilen Hatun Demir, olayı anlattı. K.K. hakkında yakın zamanda uzaklaştırma kararı aldırdığını söyleyen Demir şöyle konuştu: "Bana 'Eve dön' dedi. Ben dönmeyeceğimi söyledim. O zaman 'Sen bilirsin' dedi. 2 gündür evdeydim, dün akşam arkadaşımın evine gittim."

'Pet şişe sandım, pil ve kabloları görünce...'

"Arkadaşıma giderken araçta hiçbir şey yoktu, dönerken kasise girdim ve araçtan ses gelmeye başladı sonra araçtan inip aşağı baktığımda bir şey gördüm şaşırdım. 'Eyvah bu normal bir şey değil' dedim. Önce pet şişe sandım ama çok ağırdı. Baktım üzerinde pil ve kablolar var, hemen polisi aradım” diye konuştu. 

Şiddetli bir patlama oldu ucuz atlattık

Hatun Demir’in oturduğu apartmanın görevlisi Satılmış Karakuş ise "Gece yarısıydı polisler geldi, aracı incelediler ve sonra polis aracın altındakini patlattı. Şiddetli bir patlama oldu. 3 araç hasar gördü. Herkese geçmiş olsun, ucuz atlattık" dedi. 

Öte yandan aracın altına patlayıcı yerleştirdiği öne sürülen ve polis ekiplerince gözaltına K.K. ile ona yardım ettiği iddia edilen 1 kişinin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Aracın altında ele geçirilen düzenek ise incelenmek üzere kriminal laboratuvarına götürüldü.