BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı'nda Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri’nde 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Dünyanın dört bir yanında Cumhuriyet Bayramı sevincimizi paylaşan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Millet olarak bugün çok farklı bir gurur ve heyecanı yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz bugün ilk asrını tamamlayıp adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikinci asrını yaşıyor.

"Bu topraklarda kurduğumuz ilk değil, son devletimizdir"

Bugün 100. yaşına ulaşan Türkiye Cumhuriyeti, ihtişamıyla gözleri kamaştırmaya devam ediyor. Bu topraklarda kurduğumuz ilk değil, son devletimizdir. İnsanlığa istikamet çizmiş, medeniyetlere öncülük etmiş pek çok devletimiz vardır. Kurduğumuz 16 devletimiz Cumhuriyetimizin öncüsüdür.

"Geçmişten sadece ibret almayız, aynı zamanda kuvvet de alırız"

Geçmişten sadece ibret almayız, aynı zamanda kuvvet de alırız. Bugün 100. yılı idrak ettiğimiz Cumhuriyetimiz bizim için ilham kaynağıdır. Cumhuriyet binlerce vatan evladının canı kanı üzerinde ilan ve inşa edilmiştir. Milletimiz istiklaline ve istikbaline kast edenlere karşı başlattığı milli mücadeleyi zaferle taçlandırmış, ardından 1923 tarihinde Cumhuriyet'i kurmuştur.

"Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz"

Nerede gözü yaşlı bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşan, elinden tutup kaldıran, derdine derman olan Türkiye'dir. Bu tavrımızı daha önce Kore'de, Kıbrıs'ta, Irak, Suriye, Libya, Yemen'de ve son olarak da Karabağ'da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi'nin 'kimse el süremez' dediği Filistin ve Gazze için sergiliyoruz. Dün gerçekleştirdiğimiz 'Büyük Filistin' mitingi bunun bir parçasıydı. Biz dün sadece Filistin ile dayanışmamızı göstermekle kalmadık, gönül coğrafyamızdaki istiklalimizi koruma kararlığımızı gösterdik. Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.

"100 milyonluk Türkiye'yi gelecekte hep birlikte göreceğiz"

Bu yıl sonunda 86 milyonu aşacağız, 100 milyonluk Türkiye'yi de uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte göreceğiz. 

TCG Anadolu'nun bir üst versiyonunu Türkiye'ye kazandıracağız. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetimizin ikinci asrına girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemdeki en büyük hedefimiz Cumhuriyetimizi darbe anayasasından kurtararak, sivil, özgürlükçü bir anayasa ile buluşturmaktır.

"Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun"

Türkiye Cumhuriyeti'nin mesut, muvaffak ve muzaffer olmasının önüne hiçbir emperyalist güç geçemeyecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun."