BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kadir Şeker sorusu! Bakın ne düşünüyor!

Türkiye'nin konuştuğu isim Kadir Şeker Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, "Kadir insani, vicdani bir durum sergiledi. Temennimiz adil bir karara varılması" dedi.

Abone ol

KONYA'da sevgilisini döven Özgür Duran adlı şahsı engellerken istemeden katil olan Kadir Şeker isimli genç konuşulmaya devam ediyor. Özellikle sosyal medyada insanları ikiye bölen Kadir Şeker meselesi son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konya'da şiddet gören kadını kurtarmak isterken yaşanan boğuşma sonucu katil olan Kadir Şeker'le ilgili soruya Erdoğan şu cevabı verdi;

"Şimdi orada Kadir insani, vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargı ile ilgili bir süreç. Temenni ederiz ki adil bir karara varırlar" 

Adalet Bakanı'ndan Kadir Şeker açıklaması

Adalet Bakanı Gül Kadir Şeker soruşturması ile ilgili açıklama yaptı. Gül şunları söyledi;

'Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var'

Olay çok yeni zaman tanımak lazım. Savcı verileri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde karar varılacak. Savcılık makamı kişilerin sadece aleyhine verileri toplayan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olan ne varsa onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var. Cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafa mıdır, hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur... Bir haksız tahrik midir... Bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra ortaya çıkacaktır.

'Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir'

Hakim savcı da sizin bizim gibi bir insan. Onların da bir vicdanı, kalbi var. Veriler çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir. Bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıdır. Bir kişi tutuklu olunca kesin baştan bir mahkum olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye mahkum oldu, suçludur demek doğru değildir. Salıverildi diye, serbest bırakıldı diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında hakim savcının vereceği kararla çıkacaktır. Dolayısıyla hepimiz bu sonucu bekleyeceğiz.

Ne olmuştu?

Konya'da erkek arkadaşından şiddet gören Ayşe D'ye yardım etmek isteyen Kadir Şeker, yaşanan boğuşma sonrası kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ın ölümüne sebep oldu. Kadir, verdiği ifadesinde kavga eden çifti görünce olaya müdahale etmek istediğini, müdahale edince Özgür Duran'ın kendisine küfürler ettiğini ve saldırdığını akabinde cebindeki bıçağı çıkardığını söyledi. Kadir, verdiği ifadesinde yere düştüğünü Özgür Duran'ın da kendisinin üzerine düştüğünü ve bu olay sonucunda bıçağın kalbine saplandığını söyledi.

Şiddet mağduru kadının çelişkili sözleri

Şiddet mağduru kadın Ayşe D, verdiği ilk ifadesinde Kadir Şeker'in kendisine yardım etmek için olay yerine geldiğini söyledi. Ardından ifadesini değiştirerek, "Kavga etmiyorduk. Kadir'in bıçaklamasına gerek yoktu. Özgür'ün 19 suçtan sabıkası olması onu kötü birisi yapmaz. Ben onun için 3 çocuğumu bıraktım. Güzel bir birlikteliğimiz vardı" gibi ifadeler kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kadir Şeker'in öldürdüğü adamın sevgilisi konuştu Özgür ile çok güzel günlerimiz oldu
Foto Galeri Kadir Şeker'in öldürdüğü adamın sevgilisi konuştu Özgür ile çok güzel günlerimiz oldu Galeriye Gözat