BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  POLİTİKA

CHP'den Tanju Özcan adımı! Kadın üyeye o sözleri tepki çekmişti Asıl mevzu Kılıçdaroğlu mu?

Mültecilere yönelik çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye meclisinde kadın meclis üyesine sözleri nedeniyle partisi CHP tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Özcan cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na 'yol verin' çıkışıyla da gündemdeydi. CHP kulislerinde bu sözler yüzünden şimşekleri üzerine çektiği konuşuluyordu.

Abone ol

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisinde bir kadın meclis üyesiyle yaşadığı diyalog gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

CHP’li Tanju Özcan belediye meclis toplantısında AK Parti'li kadın meclis üyesine yönelik söylediği "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" sözleri tepki çekmişti.

CHP 'kesin ihraç' dedi
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, disiplin süreciyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından, bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışlar Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda Genel Merkezimiz tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştır.

- Ayrıca, bir kadın hemşehrisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş ve "uyarı" ile cezalandırılmıştır.

- Tanju Özcan'ın "uyarı" cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir.

- Bu kapsamda; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Kılıçdaroğlu'na böyle seslenmişti: Yol verin

Tanju Özcan, 6 Haziran’da Twitter'dan paylaşımda bulunarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine cevap vermediği için eleştirerek şu çağrıda bulunmuştu:

"1 hafta önce kibir abidesi size 'yüreğin yetiyorsa aday ol' demişti Sn Gn Başkanım... Sizden ses çıkmadı... Siyaset iddia işidir... Yol verin ben bu resti göreyim... Hazırım inan olsun... Sandıkta dürüvereyim defterini... Güvenin bana... Yenerim!"

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji'den kritik uyarı! 32 kent alarmda çok kuvvetli olacak Muğla, Bilecik, Hatay...
Foto Galeri Meteoroloji'den kritik uyarı! 32 kent alarmda çok kuvvetli olacak Muğla, Bilecik, Hatay... Galeriye Gözat