BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burdur'da kızlar sahaya çıktı

Kızlar sahalarda çok iddialı... Kent halkı da kızlar turnuvasına meraklı.. 4 grup halindeki turnuvada kızlar, futbollarıyla erkeklere taş çıkartıyor.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2009-2010 öğretim yılı Yıldız Kızlar Grup Birinciliği futbol karşılaşmaları Burdur'da başladı. Kızlar oynadıkları futbolla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu'nda başlayan lig usulü turnuva, perşembe günü yapılacak final karşılaşması ile son bulacak. 4 grup halindeki turnuvada toplam 14 karşılaşma yapılacak.

Turnuvada Ankara Bağlum İlköğretim Okulu, Antalya Konuksever, Bursa Üstün Üründül, İstanbul Şehit Öretmen Sevda Aydoğdu, Mersin Mithatpaşa, Adana Ramazanoğlu, Muğla Gündoğan Nafiz Ilıcak, Afyonkarahisar Gebeceler, Isparta Yaka ve Uşak Ömer Bedrettin Uşaklı ilköğretim okulları ile Aksaray Yavuz Sultan Selim Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kız futbol takımları Burdur'daki turnuvada mücadele veriyor.

Turnuvayla ilgili bilgi veren İl Futbol Temsilcisi Halktan Kale, normal şartlarda karşılaşmaya aslında 12 takımın katılacağını ancak bir takımın gelmediğini bildirdi. Müsabakaların sevgi ve saygı çerçevesinde devam ettiğini aktaran Kale, güzel bir turnuva olacağını ifade etti.

MUĞLA KIZLARI ADANALILARI DEVİRDİ

Turnuva kapsamında karşı karşıya gelen Muğla Gündoğan Nafiz Ilıcak İlköğretim Okulu ile Adana Ramazanoğlu İlköğretim Okulu takımları normal sürenin sonunda golsüz berabere kaldı. Daha sonra yapılan penaltı atışlarında Muğla takımı Adanalı kızları 5-3 mağlup etti. Futbol oynamaya çok küçük yaşta başladıklarını belirten Muğla takımından Cansu Akbaş ve Fatma İneci, turnuvanın sonunda şampiyon olacaklarını söyledi.