BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kemer'e itfaiye merkezi kuruluyor

Antalya’nın Kemer Belediyesi ve Çamyuva Belediyesi arasında itfaiyenin ortak kullanılması için protokol imzalandı.

Abone ol

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can tarafından imzalanan protokolle, Çamyuva-Kemer-Kiriş bölgelerinde tek itfaiye kurulması ve bu itfaiye merkezinin Kemer olması kararlaştırıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, protokolle bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir itfaiye teşkilatı kurmayı planladıklarını söyledi. Çamyuva Belediyesinin 23 Şubat tarihinde gönderdiği yazıyla itfaiye birimlerinin yetersiz olduğunu belirterek bizden itfaiye hizmetlerinin Kemer Belediyesi İtfaiye tarafından yapılması talebinde bulundu diyen Gül, “itfaiye amirliğimiz, yaptığı çalışma ile itfaiyemizin Çamyuva Belediyesi sınırlarına da hizmet verebileceği, bu nedenle talebin karşılanabilir olduğunu bize bildirdiler. Meclisimiz de bu durumu uygun bularak protokol yapılması için yetki verdiler. Bizde itfaiye hizmetlerinin tek elde ve Kemer itfaiyesinde toplanması yönünde bir protokol imzaladık” dedi.

Protokol gereği, Kemer Belediyesi İtfaiye Amirliği, Çamyuva Belediyesi sınırları içerisinde, yangınlara müdahale etmek ve söndürmek, her türlü kaza kurtarma ve ilk yardım hizmetini yapmak, su baskınlarına müdahale etmek, doğal afet ve olağanüstü durumlarda kurtarma işlerini yapmak, binaların yangından korunması hakkında yönetmelik ile verilen görevleri yapmak, halkı, kurum ve kuruluşları itfaiye hizmetleri ile ilgili bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek ve bu konuda tatbikatlar yapmak, gerekli denetim, izin ve ruhsatlandırmayı yapmak, Belediye Başkanının verdiği diğer görevleri yapmak ile görevlendirilmiş oldu.