BIST 10.329
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.457,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Derince'de derin dolandırıcılık!

İzmit Derince'de Ören Yapı Market adı altında faaliyet gösteren firma çok sayıda kişi ve kuruluşu dolandırararak ortadan kayboldu.

Abone ol

Mart ve Nisan aylarında piyasadan Otel projelerinde kullanılmak üzere , klima, kombi, radyatör,pimapen. izolasyon inşaat malzemeleri ve forklift gibi çok farklı kalemlerde malzemeleri Mayıs ayına Çek yazarak satın alan firma 30 Nisan günü ortadan kayboldu.

Mayıs ayında çeklerinin ödenmesini bekleyen firmalar ödemelerin yapılmadığını anlayınca firmanın kapısına koştu , fakat ortada kimse yoktu.

Dolandırıcılık davası ile ilgili Derince Polis Merkezine şu an itibariyle 10 firma başvuru yapıldığı ve dosya Savcılığa gönderildiği bildirildi. Yetkililer mağdur kişi ve firmaların sayısının artacağını söylemekte ve ortada önceden planlı ve organize bir şekilde dolandırıcılıgın yapıldıgı görüldüğünü belirtti.

Emniyet kaynakları şu bilgiyi verdi:

Bu şekilde dolandırıcılık yapan firmalar satın aldıkları özellikle cihazları değerinin altında Spot piyasa olarak tabir edilen kişi ve kurumlara satarak elden çıkartmaktadır. Spot piyasalarda ise bu cihazlar değerinin altında ve Garantisiz olarak satılmaktadır.
 
Ören Yapı Market adına satış yapılan cihaz seri numaralarından biri İzmir'de bir Spot mağazada ortaya çıkmıştır. Olayın ortaya çıkması ise Duyarlı bir vatandaşın garantisiz olarak satılan bir klimanın seri numarasını alıp firmanın Türkiye Distribütörüne bildirmesi ve bilgi istemesi ile ortaya çıkmıştır.
 
Firma Yetkilileri bu şekilde satılan ürünlerle ilgili olarak tüketicileri her türlü malzeme satın alırken , satın aldıkları bayini yetkili olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmaya ave araştırmalarını tavsiye ediyor. Aksi takdirde bu şekilde satın alınan ürünlerin Garanti Dışında kalacağını belirtiyorlar.