BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bozkır'ın Sırrı, Yaran-ı Harput'la buluştu

Kurtlar Vadisi'nin senaristi Ahmet Turgut, Elazığlı Yaran- Harput Grubu'nun Mayıs ayı konuğu oldu.

Abone ol

Elazığlıların 1993 Yılından Bu Yana Her Ay Düzenli Olarak Bir Araya Geldiği "Yaran-I Harput Grubu"nun Mayıs Ayı Konuğu; Türk Okurunun Elinden Düşürmediği ‘Bozkırın Sırrı - Türk Peygamber’ Kitabı’nın Yazarı “Ahmet Turgut” Oldu.

"Yaran-ı Harput Grubu" olarak anılan ve Elazığlıların 1993 yılından bu yana her ay düzenli olarak bir araya gelen inisiyatif grubunun Mayıs ayı konuğu; Türkiye’nin elinden düşürmediği 'Bozkırın Sırrı - Türk Peygamber' kitabının yazarı ve reyting rekorları kıran ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinin senaristi: ‘Ahmet Turgut’ oldu.

Yaran-ı Harput Grubu’nun geleneksel kahvaltı programı; çok sayıda gönüllü üye ve davetli işadamlarının katılımıyla, 02 Mayıs Pazar günü Eresin Topkapı Otel’inde gerçekleşti. Aralarında birçok sektörden ve meslekten farklı yaş gruplarını buluşturan Yaran-ı Harput Grubu'nun kahvaltı programında; 'Bozkırın Sırrı - Türk Peygamber' kitabının yazılma serüveni kısaca anlatılsa da; daha çok ülkemizin siyasi ve kültürel yapısı ve ‘nereye gidiyoruz’ sorusuna da cevaplar arandı. 

Elazığlılarla bir arada olmanın mutluluğunu dile getiren ve halen Elazığ’da yaşayan köklü medeniyeti ve yıkılmaz bağlarımızı tarihsel konu ve örneklerle anlatan Ahmet Turgut; Yaran-ı Harput Grubu’nun bu soylu yürüyüşünü kutladı.

Birlik ve beraberlik mesajlarıyla devam eden sıcak sohbetin en önemli konusu ise uzun süredir gündemden düşmeyen Türk Peygamber ‘Öktem’in tarih sahnesine çıkışları ve geri dönmemek üzere büyük coğrafyalarda at koşturmalarını ‘Üzengi’ye borçlu olduklarını ve bu at biniciliği ustalığıyla 2500 yıl yenilgi bilmeyen ve iyiliği yaymak üzere mücadele verdiklerini dile getirdi. Türk –Kürt açılımı konusunda da ülkemizin çok daha güzel günlere layık olduğunu, kardeşliğin ve dostluğun bu topraklarda yaşatılması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kendisinin bizzatihi Tarihçi olmadığını ve tarihi sevdirmek için kendini gönüllü bir çalışan olduğunu belirten Ahmet Turgut; Yeni Anayasa konusunda da bu millet hiçbir zaman değişimin ve yeniliğin önünde durmadığı gibi bizatihi yaşatıcısı ve taşıyıcısı olmuştur, dedi.

Uzun süre birlikte dağılmadan yürüyen ekip çalışmasını, Yaran-ı Harput Grubu’nun icra heyetinden Hasan Uymaz anlatırken, temelindeki asıl meselenin imecesini dinleyen Turgut; Yaran-ı Harput Grubu’ndaki bütün arkadaşların samimi gayretlerinden dolayı büyük bir alkışı da hak ettiklerini belirtti.

Tarihsel döngü içerisinde Türklerin nereden nereye geldiği konusunda sosyolojik yorum yapan Yaran-ı Harput Grubu’nun üyelerinden Prof. Niyazi Öktem’in ardından yine Ahmet Turgut, "Kendi yöresini bölgesini sevmeyen insanın ülkesini sevmesi mümkün değil.” dedi.

Tüm grup üyeleri 'Bozkırın Sırrı - Türk Peygamber' kitabını Ahmet Turgut’a tek tek imzalatırken hem hasbıhal ettiler hem de Turgut’un yeni projelerini ve Kurtlar Vadisi dizisine dair ilgili detaylar hakkındaki meraklarını giderdiler.

Mayıs Ayının kahvaltısı sonunda; TRT sanatçılarından Muzaffer Ertürk, Zülfü Demirtaş ve Hasan Öztürk’ün ud eşliğinde yaptıkları düetlerle Elazığ’ın en güzel deyişlerinden müzik ziyafetiyle toplantı sona erdi.


AHMET TURGUT KİMDİR?

Ahmet Turgut Kasım 1975’te Malatya’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1998’de İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 2004 yılına kadar Rusya, Romanya, Almanya ve Türkmenistan’da uluslararası inşaat projelerinde çalıştı.

2005 yılınan itibaren ‘Ekmek Teknesi, Ayrılık, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi’ TV dizilerinde ve ‘Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio’ sinema filimlerinde hikaye ve araştırma gruplarında yer aldı. Türk ve Dünya atçılığını konu edinen ‘Asaletin Dört Nalı’ isimli belgesel serisinin metin yazarlığını ve yönetmenliğini yaptı. Halen ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ TV Dizisinin yazım grubundadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.