BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Özel sporcular Üsküdar'da yarışacak

Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen 4. Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, 6 Mayıs günü Burhan Felek Atletizm Sahası'nda yapılacak.

Abone ol

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen ve Üsküdar Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 4. Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri 6 Mayıs Perşembe günü Burhan Felek Atletizm Sahası'nda gerçekleştirilecek.

Yarışmalarda bedensel engelli, zihinsel engelli, görme engelli ve işitme engelli öğrenci sporcuların iştiraki ile 50 m, 100 m, 200 m. koşu yarışmaları, uzun atlama, 800 m ve 1500 m bayrak yarışmalarından oluşuyor. Geçen yıl yapılan organizasyona 766 engelli sporcu katılırken, 2010 yılındaki organizasyona 1.000 sporcunun katılması planlandı.

29 Mayıs tarihinde yapılacak olan 4. Özel Sporcular Atletizm Yarışması'nın teknik toplantısı ve malzeme dağıtımı Üsküdar Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda yapıldı. Malzeme dağıtım töreninde, bedensel engelli, zihinsel engelli, işitme engelli, görme engelli ve otistik engelli kategorilerinde yarışacak toplam 889 öğrenciye tişörtleri, şapkaları ve start serileri organizasyona katılacak 98 okulun Beden Eğitimi Öğretmenleri ve idarecilerine gerçekleştirilirken törene, Milli Eğitim Engelliler Şube Müdürü Halis Kuralar, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, Üsküdar Belediyesi Meclis üyeleri ile Üsküdar Belediyesi Engelliler Rehabilitasyon Birimi'nden Fatih Kablan ve Beden Eğitim Öğretmenleri katıldı.