BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu sanatçı kalbinizin kapısını çalıyor

Boşnak sanatçı Zeyd Şoto, yeni albümünde aşkın ve inancın mekanı kalbinizin kapısını çalıyor.

Abone ol

Boşnak sanatçı Zejd Şoto'nun Türkçe, Arapça, İngilizce ve Boşnakça olmak üzere 11 eserin yer aldığı 'Kalbe Ziyaret' adlı albümüyle sadece müziğin insan ruhunu yeniden şekillendiren varlığıyla değil güfteleriyle de dünyanıza yepyeni bir pencere açıyor.

"Suyu Taşırmayan" bir gül yaprağı gibi "Dear Rose" (Canım Gülüm) singılından sonra Zejt Soto 'Kalbe Ziyaret' (Sijaret Srcu/Call of heart) albümüyle yine ruhlara hitap ediyor.

Moral Prodüksiyon imzasıyla çıkan albümün stüdyo kayıtları Bosna-Hersek ve Türkiye'de yapıldı.

ZEYD ŞOTO KİMDİR?

Zeyd Şoto, 1979'da Bosna Hersek'in Konjic şehrinde dünyaya geldi. D aha beş yaşına gelmeden müziğe ilgi duydu ve enstrüman çalma merakı başladı. Müzikle iç içe geçen bir hayat ona, 2007 yılında Seyfullah İlahi Grubu'yla "Sjeta" isimli albümü hediye etti.

Birçok ülkenin yanı sıra ülkemizde de çok sayıda konsere imza attı. Özellikle Ramazan Etkinlikleri kapsamında yapılan Kardeşlik Gecelerinin aranılan yüzü oldu.

Sami Yusuf, Yusuf İslam, Zain Bhikha, Nativee Deen, Outlandish, Mesut Kurtis, Mustafa Demirci gibi Bosna-Hersek'ten ve yurtdışından birçok sanatçıyla birlikte çalıştı. Söz ve müziğini kendi yaptığı ilk solo single çalışması "Dear Rose" 2008 yılının Ramazan ayında yayınlandı. "Kalbe Ziyaret" (Zijaret Srcu/Call of Heart) sanatçının ilk solo albümü olup bu albüm ilk olarak Türkiye'de yayınlandı.