BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de Erdoğan'ı yakan isimler!

Erdoğan "bulun o firecileri" dedi. Ak Parti'de fireci avı başladı. Peki Erdoğan'ı dinlemeyen o isimler kimler?

Abone ol

Anayasa Değişikliği teklifinde, üstelik de parti kapatmayı zorlaştıran maddede Ak Parti'yi şok edecek bir sonuç çıktı. Madde reddedildi. Şimdi Ak Parti'de 'hayır' oyu veren o vekiller aranıyor. Hatta AKP'li Koca çalışmalara başlamış bile... Fireci vekilleri bir kağıda yazarken kameralara yakalandı...

AK Parti'den oylamaya 335 vekil katıldı. 8. madde 327 ile reddedildi. Yani partinin en az 8 firesi var. Hatta bazı bağımsız vekillerin de 'evet' oyu verdiği düşünülecek olursa bu fire 12'ye kadar çıkıyor.

BULUN O HAYIRCILARI

Başından beri fire vermemek için işi sıkı tutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına "bulun o hayırcıları" talimatı verdi.

AK PARTİ FİRE AVINDA

Milletvekili Faruk Koca da hemen 'fire avı'na başladı. Koca'nın teklifin diğer maddelerinin oylamasını takip ederken, bir kağıda, aralarında Vahit Erdem, Köksal Toptan, Murat Başesgioğlu, Reha Çamuroğlu, Kürşat Tüzmen’in de aralarında bulundugu bir grup AK Partili’nin isimlerini yazması, “AK Parti, fire hesabı

AK Partili Faruk Koca 'Hayırcılar'ı bulmaya çalışırken böyle görüntülendi.
Yaptığı listede Vahit Erdem, Köksal Toptan, Murat Başesgioğlu, Reha Çamuroğlu, Kürşat Tüzmen’in de adı yazıyor.

yapıyor” yorumlarına neden oldu.

BUGÜN FİRELER KONUSUNDA UYARMASI BEKLENİYOR


Paketin 2. tur oylamaları öncesinde geçen Pazar günü parti grubunu toplayan Başbakan Erdoğan, sürpriz bir karar aldı ve bugün grubu yeniden toplamaya karar verdi. AKP grubu bugün saat 11.30’da toplanacak. Erdoğan’ın fireler konusunda uyarması bekleniyor.

BENDEN Mİ ŞÜPHELENİYORSUNUZ?

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem de, hangi yönde oy kullandığı ile ilgili soru üzerine “Benden mi şüpheleniyorsunuz? Ne yorum yapayım, bir yorum yapmam” dedi.

KİMLER OLABİLİR?

Kulislerde herkes birbirine kimin hayır oyu vermiş olabileceğini soruyor. Bütün gözler, daha önce parti içindeki muhalif tutumlarıyla öne çıkan Yusuf Ziya İrbeç (Antalya), Vahit Erdem (Kırıkkale), eski Bakan Murat Başesgioğlu (Kastamonu), Reha Çamuroğlu (İstanbul), eski TBMM Başkanı Köksal Toptan (Zonguldak), Kürşad Tüzmen (Mersin) ile partiden geçici ihraç edilen Ahmet Aydoğmuş (Çorum) ve Avni Doğan’a (Kahramanmaraş) çevrildi.

Oylama sonrası Ak Partililer de firelerin kim olduğunu kuliste birbirlerine sordu. Avni Doğan, düşen maddeye “evet” oyu kullandığını söylerken, gizli oylamayla ilgili birşey söyleyemeyeceğini vurgulayan İrbeç, “Herkes vicdanına göre oy kullanıyor” dedi. Çamuroğlu ise, oylama ile ilgili yorum yapmadı.