BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  SPOR

Barcada Katalanca zorunluluğu

Katalan takımı Barcelona'da futbolculara Katalanca konuşma zorunluluğu var.

Abone ol

İspanya'nın ayrılıkçı bölgelerinden Katalonya'nın takımı olan FC Barcelona'da Kamerunlu ünlü futbolcu Samuel Etoo'nun, Katalanca yöneltilen bir soruya cevap vermediği için eleştirilmesinin ardından, Barcelonalı futbolcuların kontratlarında Katalanca konuşma zorunluluğunun olduğu bir maddenin bulunduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Racing Santander maçı sonrasında Katalan bir gazetecinin kendisine sorduğu Katalanca soruya cevap vermeyip giden Etoo, eleştirilince kendini savunmak zorunda kaldı. ''Hiçbir kötü niyetim yoktu. Bana Katalanca soru sordukları için değil attığım golde kalecinin hatası var mı diye sorduklarını anladığım için gittim'' diyen Etoo, ailesinin yanındayken bile kulüp başkanı Joan Laporta'nın kendisiyle Katalanca konuştuğunu açıkladı.

Barcelona'ya geldiği günden bu yana Katalan halkına ve yaşantısına ayak uydurmaya çalıştığını kaydeden Kamerunlu futbolcu, takım içinde Katalan olan Xavi, Oleguer, Valdes ve Puyol gibi futbolcuların kendi aralarında Katalanca konuştuğunu, bunun da çok normal olduğunu söyledi. Etoo'nun yaşadığı polemik sonrasında Barcelonalı futbolcuların hepsinin sözleşmelerinde ''belirli bir süre sonrasında Katalanca konuşma zorunluluğuyla'' ilgili bir maddenin olduğu bildirildi.