BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Muhtarlar top yekün yetki istiyor

Muhtarlar özlük haklarının verilmesi ve sorunlarının çözülmesini istiyor.

Abone ol

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, ''Özlük haklarımızı versinler, sorunlarımızı çözsünler ki biz de çağdaş hizmet verebilelim'' dedi.

Özünal, Dernek Genel Merkezinde düzenlediği toplantıda, Türkiye'deki muhtarların durumunu bizzat gezerek gördüğünü ifade ederek, bazı muhtarların ''kümes gibi'' yerlerde çalıştığını ama buna layık olmadıklarını bildirdi.

SADECE İMZA ATMAKLA OLMUYOR

''Yetkilerimizi istiyoruz'' diyen Özünal, Avrupa ülkelerinde muhtarların değil, mahalle temsilciliğinin bulunduğunu, kendilerinin de mahalle temsilcisi olabileceklerini söyledi. Mahalle muhtarlarına da tüzel kişilik verilmesi gerektiğini ifade eden Özünal, ''Sadece imza atmakla iş yapılmıyor. Halkımıza çağdaş hizmet vermek istiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı. Siyasi irade sırtımızı sıvazlamasın. Özlük haklarımızı versinler, sorunlarımızı çözsünler ki biz de çağdaş hizmet verebilelim'' dedi.

Ramazan ayından sonra isteklerini iktidara ileteceklerini anlatan Özünal, sorunlarına çözüm bulunmaması durumunda Kızılay'da eylem yapacaklarını söyledi.