BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  GÜNCEL

Gökhan Şükür, yargılanıyor

Borsada manüplasyon yaptığı gerekçesiyle Gökhan Şükür'ün yargılanmasına devam.

Abone ol

Borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 3 arkadaşıyla birlikte haklarında 2-5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Gökhan Şükür'ün yargılanmasına devam edildi.

13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Gökkan Şükür, avukatı Tarık Yılmaz'la birlikte geldi. İstanbul Başsavcılığı tarafından Gökhan Şükür ve 3 arkadaşı için 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YABANCILAR ALASINI YAPTI

Duruşma ertelenirken, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şükür'ün avukatı Tarık Yılmaz, "Yabancıları biliyorsunuz. Manipülasyonun alasını yaptılar. Öce doları düşürdüler. Sonra satın aldılar. Satın aldıktan sonra tekrar yükselttiler. Sonra ellerindeki doları satıp yurtdışına çıktılar. Kimse bunlarla ilgi dava açmadı. Bizimle hep uğraşıldı. Türkiye'de bu bir süreçtir. Hep ünlü bilenen isimlere yapılır. Avrupalılar'a hiç böyle davalar açılmıyor. Bu süreçten Türkiye en kısa zamanda çıkacaktır" diye konuştu.

2003 yılında menkul kıymetler borsası teftiş ve gözlem kurulu müfettişlerinin yaptığı incelemelerde ağabeyinin transfer paralarını borsada değerlendirdiği öne sürülen Gökhan Şükür ve 3 arkadaşı hakkında, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.