BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.449,79
HABER /  SPOR

Getirin delilleri canlarını yakalım

Futbol Federasyonu Şike Tahkik Komisyonu Başkanı Yılmaz Tokatlı'dan ilginç açıklama

Abone ol

Türkiye Futbol Adamları Derneği ve Futbol Federasyonu Şike Tahkik Komisyonu Başkanı Yılmaz Tokatlı, futbol içindeki yasadışı fiillerin ortadan kaldırılabilmesi için birilerinin örnek cezalara çarptırılması gerektiğini söyledi.

Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nın Kalyon Otel'de gerçekleştirilen jüri toplantısında konuşan Yılmaz Tokatlı, sezon başlamadan önce Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek'in şike yapıldığı iddialarına ilişkin sorular üzerine, “Şike Tahkik Komisyonu, özel incelemeler için kuruldu. Federasyonun kendi içinde görev yapar. Şike olayları için araştırma yapan başka bir kurul var” derken, iddia sahiplerinin ilk açıklamalarının da daha sonra kurullara verdikleri ifadelerde hep değiştiğine dikkat çekti.

Spor Mahkemeleri'nin kurulmasının gündemde olduğunu anlatan Tokatlı, hakem ve gözlemcilerin de raporlarında cesur davranmaları gerektiğini belirterek, ”Delil olmadığı için iğneyle kuyu kazılıyor. Komisyonlar onlarca insanı dinledi ama netice alamadı. Dağ hep fare doğurdu. Birilerinin canı yanmalı ki örnek olsun. Bize delilleri ulaştırın, bakın nasıl cezalar verilebiliyor” diye konuştu.