BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan mektuplu uyarı

Başbakan Erdoğan'dan Maliki'ye "terör örgütüne ilişkin önlemler" mektubu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Cumhuriyeti Başbakanı Nuri El Maliki'ye bir mektup gönderdiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, 11 Eylül 2006 tarihinde Irak Başbakanı Maliki'ye bir mektup gönderdi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Başbakan Erdoğan, mektupta, daha önce yaptıkları telefon görüşmesine de atıfta bulunarak, muhatabından terör örgütünün Irak'taki varlığına ilişkin bazı somut önlemlerin alınmasını talep etmiştir.

Sayın Başbakan, bu somut önlemlerin en kısa sürede ve kararlılıkla uygulanması yönündeki beklentisini güçlü bir şekilde muhatabına ifade etmiştir.

Bu somut önlemler arasında şunlar yer almaktadır:

PKK'nın Irak iç hukukuna göre resmen terör örgütü olarak kabul edilmesi, örgütle bağlantılı sözde siyasi partilerin kapatılması, terör örgütü ile ilişkili kuruluşların Irak'taki bütün silahlı ve siyasi faaliyetlerinin sona erdirilmesi ve Irak sınırından Türkiye'ye terörist sızmaların durdurulması.

Bu önlemlerin bütün Irak sathında yürürlüğe konmasının önemini vurgulayan Sayın Başbakan, 'İkili işbirliğimizin bu şekilde daha ileriye taşınabileceğini' belirtmiştir.

Sayın Başbakan, mektubunda, Irak Başbakanı Sayın Maliki'yi yakın bir zamanda Türkiye'de görmekten memnuniyet duyacağını da bildirmiştir."