BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.442,57
HABER /  GÜNCEL

Kardeşlik köprüsü için konvoy yol aldı

Bereket konvoyu İstanbul'da yola çıktı. Güvercinler ve alkışlarla yolcu edildi.

Abone ol

8 Balkan ülkesi, Lübnan ve Anadolu'nun 27 şehrinde iftar sofrası açacak olan Bereket Konvoyu, kervanların sembolü develer eşliğinde ve barış güvercinleri uçurularak yola çıktı.

Bereket Konvoyu'nun uğurlama törenine, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan-Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Bosna-Hersek başkonsoloslukları ile Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alacak olan sanatçılar Murat Göğebakan, Ahmet Özhan, İbrahim Sadri, Erhan Güleryüz, Orhan Hakalmaz ve Şafak Sezer katıldı.

KARDEŞLİK YELPAZESİ GENİŞLİYOR

 Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da hazır bulunduğu etkinliğin sunuculuğunu Atilla Arcan yaptı. Uğurlama töreninde konuşan Başkan Bürge, " Geçtiğimiz yıl 7 Balkan ülkesinin 25 şehrinde iftar ve gönül sofrası açtık. 'Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan Projesi' kapsamında Balkanlar'da 23, Anadolu'da ise 27 iftar ve gönül sofrası açılacak. Bu yıl kardeşlik yelpazesini genişletiyoruz. Bereket konvoyumuzun bir ucu Anadolu'nun en ücra köşesinde, bir ucu Balkan topraklarının en son noktasında, bir ucu ise Ortadoğu'nun kanayan yarası Lübnan'da olacak" dedi.

Etkinlikte yer alacak sanatçılar adına konuşan Ahmet Özhan ise "Proje ilk başta insanlara hayal ürünü gibi geliyordu. Ben bile inanamıyordum. Ancak Bayrampaşa Belediyesi zoru başardı" ifadelerini kullandı. 

Bereket Konvoyu, alkışlar eşliğinde Bayrampaşa Belediyesi önünden hareket etti. Develer ve bir eşeğin eşlik ettiği konvoyun hareketi sırasında barış güvercinleri uçuruldu.