BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  POLİTİKA

Bakan Süleyman Soylu açıkladı!: Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer ne zaman iade edilecek?

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı bültenle aranan ve Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Türkiye'ye iade edileceğini bildirdi.

Abone ol

Soylu, İçişleri Bakanlığında düzenlenen Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kırmızı bültenle aranan ve Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade sürecine ilişkin soru üzerine Soylu, Özer'in yakalanmasının ardından iki ülkenin Emniyet Genel Müdürlüklerinin hemen temasa geçtiğini söyledi.

Soylu, "Emniyet Genel Müdür Yardımcımız, Interpol Başkanımız ve Arnavutluk'taki Büyükelçimiz Dışişleri Bakanımızla da dün sabah itibarıyla temastayız. Hemen bunu sağladık ve Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuyu dün arz ettik. İki arkadaşımız şu anda Arnavutluk'talar. Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü ile temas ettiler hem dosyalar hem de iade süreci için." dedi.

İadenin gerçekleşmesinin bir müddet süreceğini ifade eden Soylu, "Çünkü orada bir mahkemeye çıkmak zorunda. İki türlü iade süreci vardır. Bir, deport edilebilir, bu kısa bir süreçtir ama genellikle ülkeler mahkeme safahatına düşmüş bu süreç için deportu kullanmazlar. İki, oradaki mahkemeye çıkacak ve mahkeme iade etmiş olacak. Çünkü böyle çok iademiz oldu, başka ülkelerden de iadeler aldık, onu sağlamış olacağız." diye konuştu.

Soylu, Arnavutluk'taki mahkemenin karar verme sürecine göre iadenin tarihinin netleşeceğini belirtti.