BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA

Babacan'ın en yakınındaki isimleri açıkladı! Altaylı'dan çok konuşulacak iddialar

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yeni bir parti kuracağı söylenen Ali Babacan'ın en yakınında bulunan kişinin eski İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay olduğunu belirterek "En yoğun çalışan kişi o" diye aktardı.

Abone ol

Fatih Altaylı, "Ayıbın ağa babası" başlığıyla yayımlanan yazısında "Dün Ali Babacan'ın kuracağı partinin bir küskünler hareketi gibi görünmesini istemediğini yazdım. Pek çok okur sordu, 'Ali Babacan'ın yanında hiçbir AK Partili yok yani?' diye. Var elbette" ifadesini kullandı.

"Şu an en yakınında bulunan kişi Atalay"

Altaylı şöyle devam etti: Ancak bunlar dışlandığı için küskünler sınıfına geçmiş isimler değil. Bunlar ilkesel nedenlerde AK Parti yönetimi ile bağlarını zayıflatmış veya koparmış isimler. Mesela Ali Babacan'ın şu an en yakınında bulunan kişi eski Bakan Prof. Dr. Beşir Atalay. En yoğun çalışan kişi o."

"Bir başka eski bakan daha var"

Babacan'ın yanında olduğunu duyduğum ancak kendisine ulaşarak teyit ettiremediğim için adını şimdilik vermeyeceğim bir başka eski bakan daha var Babacan'ın yanında. 4 yıl önce, siyaseten en verimli olacağı dönemde milletvekili adayı bile olmayarak partiden uzaklaşan bir isim.

Daron Acemoğlu iddiası

Bu arada sağda solda Daron Acemoğlu'nun da bu partiye katılmasının istendiğini okuyorum. Mektebi Sultanili kardeşim Daron Acemoğlu'nun şu aşamada herhangi bir partiye katılacağını hiç zannetmiyorum. Hatırlarsanız daha önce de yeni sistemde bakan olacağı Nagehan Alçı tarafından kesin bir dille yazılmıştı. Ben de 'Yok öyle bir şey' demiştim. Şimdi de yok öyle bir şey.

Davutoğlu iddiası

Yeni parti kuracakları iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın beraber hareket ettiği hatta ortak akılla iki siyasetçinin 23 Haziran bitene kadar sahada görülmeme kararı aldığı iddia edilmişti.

"10 gün içerisinde istifa edecek"

Ali Babacan'ın 10 gün içerisinde AK Parti'den istifa edeceği iddia edildi. İddiayı gündeme getiren Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Sanıyorum bir hafta ya da 10 gün içerisinde Sayın Ali Babacan AK Parti'den ayrıldığını duyuracak" ifadesini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Tüm yazarlar sayfasına geçmek için link tıklayınız...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gülse Birsel Ali İhsan Yavuz'a "laf eden karşısında beni bulur" deyip teşekkür etti!
Foto Galeri Gülse Birsel Ali İhsan Yavuz'a "laf eden karşısında beni bulur" deyip teşekkür etti! Galeriye Gözat