BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  POLİTİKA

Cübbeli Ahmet'in "İmamoğlu'na oy vermek haramdır" sözlerine İmamoğlu'ndan yanıt!

Cübbeli Ahmet Hoca'nın "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." sözlerine İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, "Ne sıfatla bu açıklamayı yapmış bilmiyorum ama aksine o açıklaması oylarımızı bile artırmış olabilir." diye cevap verdi.

Abone ol

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Mahmut Ünlü'nün "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." sözlerine atıfta bulunarak "(Cübbeli Ahmet) Bahsettiğiniz beyefendi hangi sıfatla bu hakkını kullanmış, 'haram ya da helal', bunu bilemiyorum. Harama, helale karar verecek bir titri olduğunu düşünmüyorum. Onu yaradan takdir eder. Bu tür insanların toplumun refleksini değiştireceğini düşünmüyorum. Aksine o açıklaması oylarımızı bile artırmış olabilir" dedi.

Cübbeli Ahmet ne demişti?

23 Haziran seçimleri öncesi yaptığı bir açıklamada, "Menfaatim için konuşmuyorum. Allah rızası için konuşuyorum." diyen Mahmut Ünlü, "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." ifadelerini kullanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gülse Birsel Ali İhsan Yavuz'a "laf eden karşısında beni bulur" deyip teşekkür etti!
Foto Galeri Gülse Birsel Ali İhsan Yavuz'a "laf eden karşısında beni bulur" deyip teşekkür etti! Galeriye Gözat