BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan: Ermenistan cephedeki askerlerine ikmal yapamıyor

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

AZERBAYCAN Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna bağlı askerlerin aç kaldığını açıkladı. Ermeni askerler cepheden kaçmaya başladı.

Abone ol

Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Ermenistan ordusuna bağlı askerlerin cephede yiyecek içecek sıkıntısı çektiği ve ikmal yapılamadığı için mevzileri bırakıp kaçtığı aktarıldı.

Açıklamada, "Hadrut'ta Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin 3'üncü alayına bağlı askerler savunma alanında silah, yiyecek ve yakıt sıkıntısı yaşıyor. 3'üncü alay askerleri savunma mevzilerinden ayrıldı. Aynı zamanda askeri birliğin şoförleri askeri araç ve ekipmanı atarak savaş alanından kaçtı" denildi.

Paşinyan seferberlik ilan etti

Evdeki hesabı çarşıya uymayan Ermenistan devlet başkanı Nikol Paşinyan Facebook'ta yaptığı canlı yayında ülke genelinde seferberlik ilan etti. Paşinyan son bir yıl içinde terhis edilen askerleri yeniden hizmete çağırdı. Yaptığı konuşmada gönüllü askerlere ihtiyaçları olduğunu söyleyen Paşinyan "Bu bir ölüm kalım savaşıdır" dedi. Paşinyan konuşmasında iki ülke arasındaki çatışmaları "Hayatımızı belirleyecek bir savaş" olarak niteledi.

Paşinyan geçen yıl terhis edilenlerin sayısının yaklaşık 10 bin kişi olduğunu ve bunlardan en az yarısının gönüllü olması durumunda düşmanın yenileceğini söyledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ali Edizer GATA'daki görevinden alındı! Menzil tarikatı üyesinin cariye twiti rezalet
Foto Galeri Ali Edizer GATA'daki görevinden alındı! Menzil tarikatı üyesinin cariye twiti rezalet Galeriye Gözat