BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret için kritik gün! Kabine toplanıyor! Erdoğan asgari ücreti bugün açıklayacak iddiası

7 milyon asgari ücretlinin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nunun 3. toplantısı için tarih henüz belli olmazken, bugün asgari ücretle ilgili iki kritik toplantı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla görüşmesi bekleniyor. Kabine toplantısında da ana gündem maddesi asgari ücret olacak.

Abone ol

2023 yılının son Kabine Toplantısı bugün cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Kabine Toplantısı gündem maddeleri arasında asgari ücret, memur ve emekli maaş zamlarının yer alması bekleniyor. Normal şartlarda geçtiğimiz hafta yapılması beklenen Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programı sebebiyle ertelenmişti.

Kabine sonrası açıklanacak iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine öncesi, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş ve TİSK Başkanları ile görüşmesi bekleniyor. Habertürk'ün haberine göre Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamayla asgari ücreti kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Emekli ve memur zamları da gündemde

Bununla birlikte emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili olası ek düzenlemelerin de Kabine'nin gündeminde yer alması beklenen maddeler arasında yer alıyor. 

Patron kendini 17 bin TL'ye hazırladı...

Milyonlar asgari ücrette zam oranının ne olacağını merak ederken, Ekonomi Gazetesi'nde dikkat çekenbin haber yer aldı. "17 bin lira cepte. İşveren kendisini bu rakama hazırladı" denilen haberde "Yani 17 bin lirayı makul görüyor. AK Parti yöneticileri de bundan 1 ay öncesine kadar 16.000 – 16.500 TL civarında beklentilerini paylaşıyordu. Fakat toplumsal beklenti 17 bin lirayı aştı. Yani sanki artık toplumsal bir mutabakat 17 bin liranın üzerinde oluşmuş gibi görünüyor" ifadeleri dikkat çekti. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Memur ve emekli zammı için son hesap! Öğretmen, polis, imam, hemşire maaşları kaç TL olacak?
Foto Galeri Memur ve emekli zammı için son hesap! Öğretmen, polis, imam, hemşire maaşları kaç TL olacak? Galeriye Gözat