BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  GÜNCEL

Antalya, Muğla'da ve Adana'da ormanlar yanıyor! Mahalle boşaltıldı araç giriş çıkışı yasaklandı

Yaz sıcaklarının bastırmasının ardından özellikle tatil cenneti bölgelerde orman yangınları sıklaşmaya başladı. Türkiye'nin tatil cennetleri Antalya ve Muğla'da peş peşe orman yangıları çıktı. Alevlere müdahale sürerken bir yangın haberi de Adana'dan geldi. Milas'taki yangın tatil sitelerini tehdit etmeye başlayınca mahalle boşaltılıyor. Bölgeye araç giriş çıkışı yasaklandı.

Abone ol

Antalya'nın Kaş,  Muğla'nın Milas ve Adana'nın Sarıçam ilçesinde orman yangını çıktı. Orman yangınlarına hemen müdahale başlarken yangın alanlarından endişe veren görüntüler geliyor. Yaz aylarında özelikle tatil bölgelerinde orman yangınlarının artması dikkat çekiyor. 

Kaş'ta karadan ve havadan müdahale

Antalya'nın Kaş ilçesi Bozkaya Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına 2 helikopter, 3 ilk müdahale aracı, 1 su ikmal aracı ve 3 arazözle müdahale eti. Bölgedeki yangın kontrol altına alındı.

Güvercinlik bölgesi yanmaya başladı

Antalya'nın ardından Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda yangın başladı. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılırken, rüzgarın etkisiyle yayıldı ve yerleşim yerlerini tehdet etmeye başladı. 

Mahalle boşaltılıyor, araç girişi yasaklandı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Bölgeye araç girişleri yasaklandı. Yangın sitelere doğru gidiyor" dedi. Önlem amacıyla alevlerin ilerlediği Kuyucak Mahallesi'nin tahliyesine başlandı. Milas'ın ardından bir kötü haber de Adana'dan geldi.

Adana'da yangın başladı...

Adana'nın Sarıçam ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınına ekipler hem havadan hem de karadan müdahale etmeye başladı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Öldüren sıcaklar geliyor! Meteorolojinin sıcaklık haritasına bakın! Cuma günü daha beter olacak
Foto Galeri Öldüren sıcaklar geliyor! Meteorolojinin sıcaklık haritasına bakın! Cuma günü daha beter olacak Galeriye Gözat