BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  POLİTİKA

Altılı masanın 'Erdoğan aday olamaz' çıkışına AK Parti'den yanıt: Bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktikleri

Altılı masanın, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 seçimlerinde adaylığının mümkün olmadığı" iddiasına AK Parti kurmaylarından peş peşe açıklamalarla yanıt geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız" dedi.

Abone ol

Altılı masanın 9 saatlik toplantısından sonra yapılan açıklamalar tartışmaları beraberinde getirdi. 

Muhalefet partilerinin "TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" açıklamasına AK Parti'den yanıt gecikmedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, altılı masanın, yaptığı yazılı açıklamada, altılı masanın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde bir kez daha aday olmasının mümkün olmadığı ve Anayasa'ya aykırı olduğu"na yönelik iddiasına tepki gösterdi.

Altılı masanın 11 ayda 11'inci toplantısını yaptığını hatırlatan Turan, "Sonuç yine sıfır. Adayda uzlaşamayınca Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları tekrar etmişler. Oysa Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ikinci dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık." değerlendirmesinde bulundu.

"Bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktikleri"

Erdoğan'ın, 2028'de aday olmak istemesi durumunda Meclis kararına ihtiyaç olduğunu belirten Turan, "Bugün asla. Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktiklerini değil. Bırakın bunları, ihtiyaçsa Yüksek Seçim Kurulu tartışsın, siz adayınızı çıkarın karşımıza." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Tunç'tan altılı masanın "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağı" iddiasına tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç da yaptığı yazılı açıklamada, altılı masanın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe seçimlerde bir kez daha aday olmasının mümkün olmadığı ve Anayasa'ya aykırı olduğu"na yönelik iddiasına tepki gösterdi.

11 ayda 11'inci kez toplanan altılı masanın, 9 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağını beyan ettiğini, bunun hukuki bir dayanağının bulunmadığını belirten Tunç, "Cumhurbaşkanımız, 2017 Anayasa değişikliği sonrası 2018'de birinci dönemine başladı, 14 Mayıs seçimleri ikinci dönemi olacak. Aylar önce zafer naraları atarak 11 ay sonra 'Erdoğan aday olmasın' diye dört gözle bekleyenlerin durumu siyaseten iflasın ilanı. Altılı masa artık iflas etti." değerlendirmesinde bulundu.

"Eski sistemin krizlerini, kaoslarını vaadiyorlar"

Milletin, sürekli kaos üreten altılı masa tiyatrosuna 14 Mayıs'ta "Yeter, söz milletindir." diyeceğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Bir araya geldikleri günden bu yana sürekli hezeyan üreten, eski sistemin krizlerini, kaoslarını vadeden, kendi ikballerini her şeyin üzerinde gören, güdümlerinde olacak sembolik bir aday arayan altılı masanın milletimizde bir karşılığı yoktur. Biz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhur İttifakı olarak milletimizin taleplerine yanıt vermeye, 20 yıldan bu yana Cumhurbaşkanı'mıza ve ülkemize kurulan her tuzağı bozan aziz milletimizin sesi olmaya, ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaya devam edeceğiz."

Hamda Dağ: "Korkunun ecele faydası yok"

Sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da 6'lı masanın bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını tartışmaya açmadığını hatırlattı. Anayasa hükümlerinin açık olduğunu belirten Dağ, "Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığının önünde hiçbir engel yok. Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Regaip Kandili, İstanbul'daki camilerde idrak edildi
Foto Galeri Regaip Kandili, İstanbul'daki camilerde idrak edildi Galeriye Gözat