BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Akşener'den Erdoğan'ın çağrısına yanıt: Biz o kumar masasını dağıtmaya geliyoruz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına yanıt verdi. Akşener, "Bizim hiç o masaya oturma niyetimiz yoktur. Biz saray görünümlü kumar masanızı yıkmaya geliyoruz. " dedi. Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile ilgili geçmişteki sözlerinin derlendiği bir video izleten Akşener, açtı ağzını yumdu gözünü...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İYİ Parti altılı masayı terk ermek üzere konumu gözden geçirmeli' çağırısına Meral Akşener, "Kumar masasında olmadık" cevabı vermişti. Erdoğan'a Katar ziyaretinde bu cevap sorulmuş, Erdoğan da "Böyle cevap mı olur" diyerek tepki göstermişti. Meral Akşener, bir kez daha Enroğan'a cevap verdi. "Heveslenenler için üzgünüm ama bizim o kumar masasına oturmaya hiçbir niyetimiz yoktur" diyen Akşener şöyle devam etti:

- İyi Parti Türkiye'nin demokratikleşmesi davasının neferidir ve evet kumar masasına oturmaya da en küçük bir niyeti yoktur. Çünkü İyi Parti dış politikada zar atmaz. İyi Parti ekonomide rulet oynamaz. Hukukta tombala çekmezi ve milletin geleceği ile asla bahse girmez.

- Sayın Erdoğan ve küçük ortağının oturduğu masa öyle bir kumar masasıdır ki saray her zaman kazanır. Ortaya sürülen kimi zaman Türk ordusu kimi zaman sınırlarımız kimi zamansa İhvan Müslimin, kimi zaman Filistinliler ortaya sürülür.

- Bu hileli oyun her zaman kasanın kazandığı kazanamadığı yerde de oyunun bozulduğu, ve şartlar ne olursa olsun sürekli milletimizin ütüldüğü kirli bir oyundur.

- Bizden dahil olmamızı istedikleri masa işte budur. Bu masa bizim gözümüzde 20 yıldır aynıdır. Heveslenenler için üzgünüm ama bizim o masaya oturmaya hiçbir niyetimiz yoktur. Çünkü biz o kumar masasını dağıtmaya saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz.

Akşener, Erdoğan'ın 'Sisi' sözlerini izletip açtı ağzını yumdu gözünü! Esad'la da...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Akşener, toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Aldülfettah Sisi'yle görüşmesine sert sözlerle yüklendi.  Akşener, Erdoğan'ın geçmişte Sisi'ye yönelik 'Zalim, katil' dediği görüntüleri izletti. Ardından da açtı ağzını yumdu gözünü...

Erdoğan İmamoğlu'nu değil, Sisi'yi seçti!

2019 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Binali Yıldırım'ı destekleyen Erdoğan'ın, 'Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?' ifadelerini hatırlatan Akşener, "Evet, görünen o ki Sayın Erdoğan seçimini Binali beyden yana değil, Sisi'den yana kullanmaya karar vermiş. Sayın Erdoğan kazananın yanında olmayı sever, baktı ki İstanbul'da Ekrem başkan kazandı, biraz vakit aldı ama döndü dolaştı Sisi'yi seçti" dedi. İşte Akşener'in konuşmasından satır başları...

Yakında Esad'la maça giderse şaşırmayın

- Sözümona yönettiği dış politikada yaşadığımız sıkıntılara rağmen ibretlik politikasızlığa şahit oluyoruz. Sayın Erdoğan, Sisi'yle hasret giderdi. Sayın Erdoğan'ı futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşer Esad'la birlikte maça giderse şaşırmayın. Evet, görünen o ki Sayın Erdoğan seçimini Binali beyden yana değil, Sisi'den yana kullanmaya karar vermiş.

Rabia'yı değil Napolyon gibi parayı seçti

- Sayın Erdoğan kazananın yanında olmayı sever, baktı ki İstanbul'da Ekrem başkan kazandı, biraz vakit aldı ama döndü dolaştı Sisi'yi seçti. Rabia işareti yapa yapa gezdiği elini Sisi'ye kaptırmış, Esma'nın onurunu da Katar'a bırakıp gelmiş oldu. Seçimlere yaklaştığımız son düzlükte yeni işareti olarak, Rabia ile Esma'yı değil artık Napolyon'u hatırlarsınız. Para para para...

Çıkıp bu milletten özür dileyeceksin...

- Madem bu noktaya gelecektiniz, Türkiye'ye bunca kaybı niye yaşattınız? Diplomatik, askeri, ticari anlamda bunun hesabını kim verecek Sayın Erdoğan. Önce çıkıp milletimizden özür dileyeceksin. Kişisel kaprislerime kapıldım, hata yaptım, milletimizden özür dilerim diyeceksin. Ben bu hatayı yapmasaydım Doğu Akdeniz'de Mısır'la Yunanistan değil biz anlaşabilirdik, özür diliyorum diyeceksin.